Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Akkreditálták a Panonreg Regionális Fejlesztési Ügynökséget

2014.04.22.

A Nemzeti Regionális Fejlesztés Ügynökség (NRFÜ) igazgatója, Miloš Ignjatović ma a Városháza Dísztermében a regionális fejlesztés témájára szervezett konferencián átadta az akkreditációs jelzést Branislav Malagurskinak, a szabadkai Panonreg Regionális Fejlesztési Ügynökség (RFÜ) igazgatójának. A NRFÜ és a Panonreg RFÜ között szerződést írtak alá az elkövetkező időszakban kifejtendő aktivitásról, az akkreditációs jelzés odaítélése pedig annak bizonyítéka, hogy a Panonreg RFÜ a regionális fejlesztés fontos tényezője az adott működési területen.

7958_1.jpg

A Panonreg RFÜ alapítói: Szabadka Város, Apatin és Topolya Községek, a Szabadegyetem, a Közgazdasági Kar, a Szabadkai Körzeti Gazdasági Kamara, a Teras Egyesület és Vajdaság AT.

A konferenciát megelőzően a Városháza Zöld termében megbeszélést tartottak a NRFÜ képviselői, Maglai Jenő, szabadkai polgármester, Živorada Smiljanić, az apatini község képviselője, Kókai-Mernyák Melinda, Topolya Község elnökasszonya és a Panonreg RFÜ igazgatója.

Maglai polgármester a megbeszélést követően az újságíróknak elmondta: a Panonreg akkreditációja Szabadka, Apatin és Topolya azon erőfeszítéseinek a megkoronázása, hogy saját regionális fejlesztési ügynökséget alapítsanak, távlatokat nyitva a felsorolt önkormányzatok fejlesztési projektjei előtt.

- Fontos, hogy élvezzük a Regionális Fejlesztési és Önkormányzati Minisztérium és a Regionális Fejlesztés Nemzeti Ügynökség támogatását, a szakmai teamnek köszönhetően pedig, amely néhány önkormányzat segítségével figyelemmel kíséri az összes fejlesztési projektet, nagyobbak lesznek a lehetőségeink a közösségünk számára fontos fejlesztési projektek megvalósítására. Megállapodtunk abban, hogy elsősorban az infrastruktúrával, a kommunális tevékenységekkel, a szociális védelemmel és az oktatással kapcsolatos fejlesztésekre összpontosítunk, arra, ami komoly fejlesztési potenciállal bír és előnyös közösségünk számára – mondta a polgármester.

Mint azt Miloš Ignjatović elmondta, a Panonreg RFÜ a 14. akkreditált regionális fejlesztési ügynökség az országban és a 4. a Vajdaságban.

- Ez egy új koncepció mind a NRFÜ, mind pedig a RFÜ munkájában, ami a nemzeti ügynökség, a regionális ügynökség és az alapító önkormányzat közvetlen kommunikációjában jut kifejezésre. A kis- és közepes vállalatoknak ugyancsak jelentős segítséget nyújtunk pénzügyi és nem pénzügyi támogatás formájában, az illetékes minisztériumokkal történő közvetlen kommunikáció pedig – véleményem szerint – még jobb eredményeket hoz majd, mondta Ignjatović.

Branislav Malagurski, a Panonreg RFÜ igazgatója elmondta, hogy az ügynökség tevékenysége elsősorban a helyi önkormányzatok közötti együttműködésre, a tervek összehangolására és a partneri kapcsolatok kialakítására, továbbá a közszektor, a gazdasági és a civil szféra képzésére fog irányulni.

- Tevékenységünk egy szegletét alkotják az önkormányzatok és a közszféra, a másikat a kis- és közepes vállalatok, de nem marad ki a többi fejlesztési terület sem, mint amilyenek az emberi erőforrások, a kultúra, a környezetvédelem vagy az oktatás - mondta Malagurski.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop