Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megtartották a Városi Képviselő-testület 20. ülését

2014.04.17.

A Városháza Dísztermében megtartották Szabadka Város képviselő-testületének 20. ülését, amelyen 43 mellette, nyolc ellene szavazattal és egy tartózkodással elfogadták a Város 2014. évi költségvetésének javasolt módosítását. Az elfogadott módosítással a költségvetés teljes összege 5.727.193.000 dinárt tesz ki, ami 13,7 százalékkal több a költségvetési rendelethez képest, vagyis a módosított költségvetési keret 694 millió dinárral több. A költségvetés növekményének szerkezetében az előző évben el nem költött és átvitt eszközök összege 81.693.000 dinár, a folyó bevételek növekedéséből 361.402.000 dinár származik, a költségvetési bevételek pedig 250.913.000 dinárral emelkednek.

7957_1.jpg

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere szerint a szabadkai helyi önkormányzat azon kevés önkormányzatok egyike, amelynek volt bátorsága az előző évihez képest átlagosan 15-40 százalékkal csökkenteni a városi költségvetés kiadásait.

- Az év első három hónapjának a megvalósulását elemezve szinte százaléknyi pontossággal terveztük meg a bevételi oldalt, és ez a mostani módosításnak a lényege. Ebben az időszakban fokoztuk tevékenységünket a pénzügyi és adófegyelem bevezetésén, ami Szabadka Városa számára további bevételeket eredményezett, nagyobbakat, mint amilyeneket az előző évben valósítottunk meg, továbbá Szabadka Város vagyonával is sokkal jobban és ésszerűbben gazdálkodunk, különösen az ingatlanok tekintetében – hangsúlyozta Maglai Jenő.

Kiemelte, hogy létrejöttek a feltételek a fontos beruházásokkal kapcsolatos kiadási keret megnöveléséhez, hogy a Városépítési Igazgatóság programja 100 millió dinárral bővült a közösség fejlődésével kapcsolatos fejezetben, továbbá, hogy betervezték a kiadásokat a katonai vagyon, az ún. I. kaszárnya (a Kosta Nađ nevét viselő laktanya) megszerzésére 450 millió dináros összegben, amennyiben a Városra nézve sikerrel zárulnak a Szerb Köztársaság Honvédelmi Minisztériumával folytatott megbeszélések (250 millió dinár 2014-re és 200 millió dinár a 2015-ös évre).

A szociális védelemre és a szociális politika végrehajtására – mondta a polgármester – többek között betervezték az általános iskolai tanulók ingyenes uzsonnájának a beszerzésére szolgáló keret növelését 12 millió dinárra.

Az oktatás terén további kiadásokat terveznek 21,5 millió dináros összegben, amiből 11 millió dinárt fordítanak a gáz bevezetésére 4 általános iskolába – mondta Maglai polgármester – majd hozzátette, hogy a sport terén is növelik a sportklubok külön program szerinti támogatását 3 millió dinárral, a sportklubok szállítási költségekkel kapcsolatos tartozásaira pedig 3,9 millió dinárt irányoznak elő.

Szabadka Város 2014. évi költségvetésének módosításáról és kiegészítéséről szóló rendelet meghozatala mellett a Városi Képviselő-testület még 22 napirendi kérdésben döntött.

A Vízművek és Csatornázási Kommunális Közvállalat megbízott igazgatójává ismét Tóth Godó Valéria okleveles közgazdászt nevezték ki. Mivel megbízatási ideje május 1-jével lejár, további, legfeljebb hathónapos megbízatási időre nevezték ki.

A Subotica-trans KV megbízott igazgatói tisztségéből felmentették Fazekas Tibort, majd a közvállalat megbízott igazgatójává Aleksandar Aleksić okleveles közgazdászt nevezték ki. Felmentették tisztségéből a Szabadkai Gyógyszertár igazgatónőjét, Olivera Radnićot is, megbízott igazgatóvá pedig Violeta Sloboda okleveles gyógyszerészt nevezték ki. Ugyancsak felmentették tisztségéből a Szabadkai Ipari és Technológiai Parkok KV megbízott igazgatóját, Duško Guslovot, helyére pedig ügyvezető igazgatónak Ivan Saveljić okleveles közgazdászt nevezték ki. A Subotica-trans, a Szabadkai Gyógyszertár és az Ipari és Technológia Parkok közvállalatban a kádercserék a STHP javaslatára történtek.

A szabadkai helyi parlamentben új tanácsnoki csoport alakult VSZL-ÚDP összetételben, amelyet Murényi Tibor,  Mirana Dmitrović és Szántó Róbert alkot.

Dejan Antić, Aleksandra Bukvić és Katona Árpád ma csatlakozott a Városi Képviselő-testületben a Szerb Haladó Párt tanácsnoki csoportjához. Ezzel megszűnt a Független szociáldemokraták tanácsnoki csoportja.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop