Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Az önkormányzat egyenlő viszont kíván kialakítani valamennyi egyházzal

2014.04.11.

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere és munkatársai csütörtökön, április 10-én a Szabadkai Egyházmegye épületében találkoztak Pénzes János szabadkai megyéspüspökkel, msgr. Slavko Večerin általános püspöki helynökkel és Mirko Štefkovićtyel, az egyházmegye titkárával.

7927_1.jpg

A beszélgetés során Maglai polgármester kifejtette, hogy Szabadka város önkormányzata egyenlő viszonyt kíván kialakítani a városunkban működő valamennyi egyházzal és vallási közösséggel.

Elmondta, hogy a közigazgatási hivatal szeretne jól gazdálkodni a város vagyonával, ezért igyekszik bevételeit növelni, kiadásait pedig csökkenteni.

- Jelentős adósságot örököltünk, ami sokban megnehezíti a város vezetését, viszont jó hogy nem kényszerülünk válságköltségvetésre, mivel bevételeinket reálisan mértük fel - hangsúlyozta Maglai Jenő.

A közigazgatási hivatal szeretné fejleszteni az egyházaknak és vallási közösségeknek nyújtott támogatását – mondta a polgármester és hozzátette, hogy az önkormányzat már közzétette az új pályázatot, amelyben figyelembe veszik Szabadka lakosságának vallási összetételét is.

A polgármester elmondta, hogy az adóbevallásokat illetően szükség van az együttműködésre, és hogy tudatában van annak, milyen gondokkal szembesül a katolikus egyház a vagyon-visszaszármaztatás folyamatában.

Msgr. Večerin hangsúlyozta, hogy a legnagyobb problémát az egyházak rendezetlen jogi helyzete jelenti, mert senkinek sem felel meg, hogy folyton új megoldásokat kell keresni.

Polgármesteri kabinet

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop