Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Obeležena 50. godišnjica postojanja i rada MZ „Centar III“

2014.02.26.

Mesna zajednica „Centar III“ večeras je, prigodnom svečanošću u Velikoj većnici Gradske kuće, obeležila 50 godina svog postojanja i rada. Proslavi upriličenoj povodom značajnog jubileja jedne od najstarijih i najurbanijih mesnih zajednica u našem gradu prisustvovali su gradonačelnik Subotice Jene Maglai, načelnik Severnobačkog upravnog okruga Dragi Vučković, članovi Gradskog veća, članovi Skupštine i Saveta MZ „Centar III“, predstavnici drugih mesnih zajednica i stanovnici MZ „Centar III“.|

7779_1.jpg

Predsednik Skupštine MZ „Centar III“ Milenko Milošević pozdravio je prisutne i izrazio zahvalnost što su se u tako velikom broju odazvali pozivu da uveličaju ovu svečanost. On je istakao da u radu Skupštine MZ „Centar III“ postoji apsolutno jedinstvo svih političkih faktora, da u Skupštini participiraju predstavnici šest političkih stranaka i da u mandatu koji traje od 2011. godine još nijedna odluka nije doneta a da nije bila jednoglasna.

Predsednik Saveta MZ „Centar III“ Slobodan Vujković je podvukao da je Savet u proteklom periodu funkcionisao veoma dobro i kao najveći uspeh u dosadašnjem radu Skupštine i Saveta MZ „Centar III“ naveo otvorenost ka građanima i neposredni kontakt sa njima. Sva značajna dešavanja u mesnoj zajednici mogu se pronaći na Fejsbuk stranici MZ „Centar III“, kazao je Vujković, i najavio da je u martu predviđeno i obeležavanje 40 godina od početka rada svojevremeno čuvene diskoteke „Centar III“.

Sekretar MZ „Centar III“ Vladimir Grahovac rekao je da je podmlađivanje i aktiviranje mesne zajednice u svim segmentima prioritetni cilj sadašnjeg saziva Skupštine i Saveta MZ „Centar III“, a da je, kada su u pitanju projekti vezani za infrastrukturno opremanje mesne zajednice, u poslednjih godinu dana najviše učinjeno na poboljšanju javne rasvete.

- Na konkursu koji je raspisala lokalna samouprava odobrena su nam sredstva za uklanjanje mnogobrojnih grafita koji ruže gotovo svaku zgradu u našoj mesnoj zajednici. Ovaj projekat planiramo da realizujemo na proleće, a osim uklanjanja grafita nameravamo da angažujemo mlade umetnike koji su svojim radovima u zgradi u Ulici Sonje Marinković 3 pokazali kako se mladalačka želja za isticanjem i bespotrebnim šaranjem zgrada može da pretoči u umetničko delo, kazao je, između ostalog, Grahovac.

Uz izražavanje zahvalnosti na pozivu da prisustvuje obeležavanju 50. godišnjice postojanja i rada MZ „Centar III“, gradonačelnik Maglai je rekao da ga posebno raduje činjenica da su na proslavu, za ovu mesnu zajednicu značajnog jubileja, pozvani i građani koji žive na području MZ „Centar III“.

- Mislim da je, na neki način, pravi primer demokratije, odnosa prema građanima, kada se ovakve proslave ne prave samo u uskom krugu funkcionera nego i sa onim ljudima koji čine tu mesnu zajednicu, a to su svi njeni stanovnici, rekao je Jene Maglai.

On je dodao da će se lokalna samouprava truditi da, u okviru svojih mogućnosti, izađe u susret mesnim zajednicama i za realizaciju njihovih prioriteta obezbedi odgovarajuća sredstva.

- Autoritet, nadležnosti, finansijska sredstva koja mesne zajednice imaju, nažalost, u velikoj meri su sasečeni zakonskim propisima koji su doneti na republičkom nivou. Bez obzira na to, mislim da bi trebalo da iznađemo načina da lokalna samouprava obezbedi dovoljno sredstava za efikasno funkcionisanje svih mesnih zajednica i da, s druge strane, pratimo ono što se na lokalu dešava i pomažemo gde god to možemo, naglasio je Jene Maglai.

Tokom svečanosti prikazan je dokumentarni film o Mesnoj zajednici „Centar III“. Film je snimljen u okviru portala gradsubotica.co.rs, a režiser filma je Dejan Mrkić.

U okviru obeležavanja jubileja, bivšim funkcionerima MZ „Centar III“, kao i istaknutim aktivistima, Milenko Milošević i Slobodan Vujković uručili su priznanja. U ime nagrađenih zahvalila se Jovanka Tešanović, direktorka OISŠ „Žarko Zrenjanin“ i dugogodišnja saradnica mesne zajednice.

Svečanost u Velikoj većnici upotpunjena je bogatim muzičkim programom koji su izveli učenici Muzičke škole i Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“.

Organizaciju obeležavanja 50. godišnjice postojanja i rada MZ „Centar III“ pomogao je grad Subotica.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop