Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A városi Képviselő-testület kabinet sajtóközleménye

2013.06.13.

A szabadkai földművesek számára az egyik legégetőbb probléma megoldása érdekében Kern Sólya Mária, Szabadka város Képviselő-testületének elnöke a VKT következő ülésére napirendre tűzi az állami tulajdonban levő földterületek intézményeknek, egyházaknak és vallási közösségeknek való használatba adásáról szóló rendelet semmissé nyilvánítását.

A fent említett Rendelet meghozatala elsősorban törvényes kötelezettség,  ugyanakkor a köztársasági jogvédő utasításának, valamint számos mezőgazdasági társulás kérésének is eleget tesz, úgy mint: szabadkai Mezőgazdasági termelők egyesületének, a nagyfényi Paraszt szövetségnek, a bajmoki Sertéstenyésztők egyesületének, a Szabadkai paraszt egyesületnek, a Csantavéri termelők klubjának és az Észak Vajdasági Földműves Egyesületnek. Ezen szervezetek külön kéréssel fordultak a Képviselő-testület elnökéhez és a képviselői csoportokhoz, hogy a Városi Képviselő-testület minél előbb vitassa meg a kérdéses Rendeletet és hozzon döntést.

Korábban a szabadkai Városi Tanács 45. ülésén, május 15-én egyhangúlag támogatta az említett rendeletet és javasolatot tett a Városi Képviselő-testületnek döntéshozatalra.  A Városi Képviselő-testület május 30-ára összehívott ülés napirendjére fel is került a téma, azonban a Tanács május 28-án záradékkal visszavonta ( a Városi Tanács három VMSZ által delegált  tagja ezt a lépést nem támogatta) a képviselő testület 11-ik üléséről az állami tulajdonban levő földterületek intézményeknek, egyházaknak és vallási közösségeknek való használatba adásáról szóló rendelet semmissé nyilvánítását, magát a rendeletet viszont nem.

Ily módon a probléma megoldása el lett halasztva, de tekintettel annak rendkívüli jelentőségére, az elnök aszzony előterjeszti azt a VKT következő ülésére.

                                                                                                VKT Kabinet

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop