Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Hírek

Határtérség integrált fejlesztéséről szóló munkaértekezlet

2013.03.11.

Dobó Márta, a szabadkai Városi Tanács nemzetközi és regionális kapcsolatokkal megbízott tagja kezdeményezésére, 2013. március 11-én, Szabadkán, tartották meg a határtérség integrált fejlesztéséről szóló munkaértekezletet.
Az összejövetelen Magyarországról Mórahalom, Kelebia, Tompa, Kiskunhalas, Ásotthalom, ill. Észak-Bácska területéről Topolya, Magyarkanizsa és Szabadka önkormányzatainak rangos képviselői cseréltek véleményt.
Térségünk fejlődésének elősegítését, a gazdasági és társadalmi összefogás erősítését, a széleskörű együttműködésen alapuló projektek megvalósítását és az együttműködésben résztvevők közötti kapcsolatok fejlesztését célzó kérdésekben tárgyaltak.
Megállapítást nyert, hogy a határtérség számos területen kínál lehetőséget az integrált fejlesztéshez, mint amilyen a gazdasági versenyképesség javítása, a környezetvédelem, a megújuló energiaforrások hasznosítása, a turisztikai és infrastrukturális tartalmak kiépítése, a hagyományokon alapuló termelés, valamint a közös katasztrófavédelmi rendszerek létrehozása.
A résztvevők egyet értettek abban, hogy a határ mindkét oldalán olyan projektötleteket kell megfogalmazni, melyek elősegítik a térség szereplői közötti együttműködéseket és a régió egységes fejlődését.
Ennek a folyamatnak a biztosítására törekedve fogalmazódnak meg majd a konkrét projektek is.
Az együttgondolkodás folytatására a tervek szerint, május elején kerül sor.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

Ноћ Музеја