Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Művelődési hírek

"Drvena bajka" i "Muzički poklon danima frankofonije"

2011.03.21.

Subotičanima će se u petak, 25. marta, predstaviti poznati kompozitor i pijanista Aleksandar Dujin, a u ponedeljak, 28. marta, kanadski mecosopran Katažina Kaša Sondej. Koncert autorske muzike Dujina pod nazivom “Drvena bajka” održaće se na sceni Jadran, od 20.30 časova, a koncert Sondejeve| pod nazivom “Muzički poklon danima frankofonije” u Gradskoj kući, od 20 časova.

4220_1.jpg

- ‘Drvena bajka’ je naš poklon građanima Subotice, dok se koncert Kaše Sondej izvodi pod pokroviteljstvom ambasade Kanade i Centra lepih umetnosti Jovana Kolundžije 'Gvarnerius', povodom obeležavanja marta, kao meseca frankofonije, rekla je, između ostalog, Ljubica Kiselički, pomoćnik gradonačelnika za kulturno-prosvetnu delatnost.

Dujin je istakao da je muzika koju će sa svojim orkestrom izvesti konačan izraz njegovog petogodišnjeg eksperimentisanja sa različitim muzičkim izrazima i formama.

- I muzički izraz kroz zvuk različitih instrumenata bio je za mene izazov koji sam ovde pokušao da prezentujem na jedan drugačiji, specifičan način. Iz tog razloga sam ga i nazvao nova vojvođanska muzika, jer sam uspeo da napravim neki novi zvuk koji objedinjuje tradicionalan, vojvođanski, tamburaški muzički izraz sa klasičnom, gudačkom muzikom i mojom, autorskom, džez muzikom, kazao je Dujin.

On je naglasio da je virtuelno putovanje Evropom, koje će izvesti u drugom delu programa, muzičko sazvučje koje predstavlja gradove kroz koje je prošao baveći se svojim pozivom i da je i njih pokušao da prestavi kroz zvuke tambure, gudača i ritam sekcije koju čine, kontrabas, akustična gitara, bubanj i klavir.

Kaša Sondej je rođena u poljskom gradu Vroclavu, a diplomirala je na Univerzitetu u Otavi. Dobitnica je prestižnih međunarodnih nagrada i sarađivala je sa vrhunskim solistima i orkestrima. Poseban kuriozitet zanimljivog programa koji obuhvata kompozicije od drevnih vremena do impresionizma predstavljaće tradicionalne narodne pesme iz kanadske provincije Kvebek, koje kod nas do sada nisu izvođene. Klavirski saradnik Sondejeve biće naša čuvena pijanistkinja Nada Kolundžija.

Ulaz na oba koncerta biće slobodan.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

Ноћ Музеја