Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Prijem za uspešnog studenta

2011.03.17.

Subotičanina Ninoslava Stojsavljevića, člana ekipe studenata Fakulteta organizacionih nauka (FON) u Beogradu, koja je, 5. marta, pobedila na evropskom takmičenju u Londonu u rešavanju poslovnih studija slučaja "Halt global kejs čelendž" i plasirala se na svetsko finale koje će biti održano u Njujorku 28. i 29. aprila 2011. godine,| danas je primio gradonačelnik Subotice Saša Vučinić.

4216_1.jpg

Stojsavljević je rekao da se takmičenje ove godine održava po drugi put i da se bavi rešavanjem nekih socijalnih i društvenih problema sa aspekta vezanog za poslovne modele u čijem rešavanju mogu da pomognu menadžeri.

- Studenti su rešavali problem snabdevanja vodom za najsiromašnije stanovnike sveta. Mi smo imali zadatak da osmislimo poslovni model kojim može da se dostavi voda i sanitarije do 100 miliona ljudi u roku od dve godine. Model je praktičan, održiv, a najveća prednost mu je možda to što se ne zasniva na donacijama, već sam sebe održava i može da se primeni u bilo kojem delu sveta, istakao je Stojsavljević, student četvrte godine FON-a, smer menadžment.

Ninoslav je naglasio da su u timu studenata FON-a još Tamara Pajević, Ema Nešković, Jovana Dadić i Aleksandra Nikolić. Upitan šta planira nakon završetka studija, on je rekao da namerava da ostane u Srbiji, da želi da pomogne da se srpska privreda razvija i da vidi sebe u nekoj međunarodnoj kompaniji.

Gradonačelnik Vučinić je kazao da mu je zadovoljstvo da u ime Grada ima priliku da našem sugrađaninu čestita na velikom uspehu koji je postigao i da je to prilika da porazgovaraju o tome na koji način Subotica može da zadrži mlade talente.

- Mislim da su problem svih lokalnih sredina u Srbiji veliki centri, jer prosto odvlače i mlade i obrazovane ljude koji imaju puno dara za rešavanje nagomilanih problema. Nadam se da će Ninoslav svoju budućnost videti u Subotici, a Grad će pomoći odlazak na finalno takmičenje, rekao je Vučinić.

Na takmičenju u Londonu, inače, učestvovale su 32 poslovne škole iz Evrope, od kojih se većina ubraja u 100 najbolje rangiranih u svetu, a među učesnicima su bili univerziteti Kembridž, Šefild, Sent Petersburg i drugi. Regionalna takmičenja održana su istovremeno i u Bostonu, San Francisku, Šangaju i Dubaiu, a pobednici će takođe učestvovati na finalu u Njujorku. U konačnom plasmanu ekipa FON-a osvojila je prvo, Kembridž drugo, a Sent Petersburg treće mesto.

Studiju slučaja zadala je nevladina organizacija water.org, čiji je osnivač holivudski glumac Met Dejmon. Pobedničko rešenje na svetskom finalu dobiće nagradu od milion američkih dolara, a taj iznos biće uložen u ostvarenje predloženog rešenja.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop