Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Fogyatékkal élők támogatása a polgármesteri bál bevételeiből

2011.02.23.

A tavalyi polgármesteri bálon begyűlt eszközök, illetve egymillió kétszázezer dinár azokhoz az egyesületekhez kerül, melyek fogyatékkal élő személyekről gondoskodnak, míg az idei, március 5-én tartandó polgármesteri bál bevételét a Beteg gyerekek és 18 évnél fiatalabb fiatalok támogatásával foglalkozó  városi alapítványnak irányozták elő.

4006_1.jpg

Annak az épületnek, melyben a Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap, a Köztársasági Egészségbiztosítási Intézet és a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat fiókintézetei vannak elhelyezve, nincs megfelelő, a fogyatékkal élők számára is használható, rámpával ellátott bejárata, miközben gyakran kell bemenniük ebbe az épületbe,  s ez a tény arra késztette Saša Vučinićot, Szabadka polgármesterét, hogy a tavalyi  polgármesteri bálon befolyt összeget ennek a bejáratnak a kialakítására szánják, oly módon, hogy az a fogyatékkal élő személyeknek is megfeleljen. Mint azt a polgármester elmondta, ez az ötlet arra késztette az épületben levő intézmények illetékeseket, hogy ők építsék ki a megfelelő akadálymentes bejáratot, s a bál bevételét irányítsák át más célokra.

- Elhatároztam, hogy addig nem használjuk fel a pénzt, amíg nem látom a kiépült rámpát, másrészt pedig, hogy elfogadom a Nyugdíjbiztosítási Alap javaslatát, mely tervbe vette az akadálymentes bejárat kiépítését. Tekintettel arra, hogy a kiépült rámpa már üzembe van helyezve, a tavalyi bál bevételét azoknak az egyesületeknek szántam, melyek fogyatékkal élő személyekkel foglalkoznak,  illetve a szükséges felszerelések és kellékek beszerzésére. Az idei polgármesteri bál bevétele a Beteg gyerekek és 18 évnél fiatalabb fiatalok támogatásával foglalkozó  városi alapítványnak van előirányozva, hangsúlyozta Vučinić.

A Vakok és Gyengénlátók Egyesületének a tavalyi eszközökből 300.000 dinárt juttatunk, a Hosana nevű, függőségi betegségeket gyógyító humanitárius intézménynek 200.000 dinárt, és  egyenként 100.000 dinárt kapnak a következő szabadkai egyesületek: az Izomsorvadásban Szenvedők Egyesülete, a Cerebrális és Gyermekparalízisben Szenvedők Egyesülete, a Paraplégiában és Kvadriplégiában Szenvedők Egyesülete, A Cukorbetegek Egyesülete, az Amputáltak és Veleszületett Fejlődési Rendellenességgel Élők Egyesülete, a Sclerosis Multiplexben Szenvedők Egyesülete és a Vesebetegek Egyesülete.

Slavko Imrić, a tartományi Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap igazgatója bejelentette, hogy  idén a fogyatékkal élők igényeinek megfelelően átalakítják az épület liftjét, az első emeleten lévő irodákat, melyekben a munkaképesség megállapításával foglalkoznak, valamint a mosdókat.

Biacsi Mária, a Városi Tanács tagja kiemelte, hangsúlyozta, hogy a tavalyi polgármesteri bálon begyűlt összeget azon egyesületek munkafeltételeinek javítására fordítják, melyek költségvetési pályázati eszközöket vesznek igénybe, és fogyatékkal élő személyek támogatásával foglalkoznak. Elmondta azt is, hogy az a kilenc egyesület, melyeket támogatni szándékoznak a bál bevételével, összesen 1313 tagot számlálnak.

 

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop