Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Speciális gépjárművet kapott a Tűzoltóság

2011.02.17.

A szabadkai Tűzoltóság München városától egy műszaki tűzoltóautót kapott ajándékba. Hamid Sijerčić, München város vezetőségének tagja a különleges gépjármű kulcsait szimbolikusan Szabadka polgármesterének, Saša Vučinićnak adta át, ő pedig Siniša Kovačevićnak, Tűzoltóság parancsnokának.

3995_1.jpg

Sijerčić kiemelte, hogy a két város közötti együttműködés már egy évtizede tart, s azon kívül, hogy a Tűzoltóságnak egy műszaki tűzoltóautót adományoztak, a Gerontológiai Központnak mintegy 140 hidraulikus kórházi ágyat ajándékoztak. Hozzátette, hogy Szabadkára a jövőben is küldenek majd adományokat Münchenből.

Vučinić polgármester megköszönte a müncheni városi vezetőségnek a többéves együttműködést és az adományokat, és többek közt kiemelte, hogy ez részét képezi a Belügyminisztériummal, illetve a Katasztrófavédelmi osztállyal való együttműködésnek is. Vučinić arra is emlékeztetett, hogy az önkormányzat 2009-ben a szabadkai rendőrségnek ajándékozott egy fotó dobozt teljes tartozékokkal, amely elengedhetetlen a személyes dokumentumok kiadásakor a sorban állás és a tumultus elkerülése céljából, s ezzel is segíteni kívánt a polgároknak.

- Megpróbálunk elsősorban az általános közbiztonság terén befektetésekkel javítani az együttműködésen, melyeket a város fog finanszírozni, s ezzel létrehozzunk egy partneri kapcsolatot és felhívjuk a minisztérium figyelmét arra, hogy Szabadka kész segíteni, s ezzel elérni, hogy utána a minisztérium is többet segítsen, mondta Vučinić.

A Tűzoltóság dolgozóinak, Szabadka polgárainak és a Szerb Köztársaság Belügyi Titkársága tűzvédelmi és mentő egységének vezetősége nevében az adományt Siniša Kovačević köszönte meg.

- Ez a különleges gépjármű olyan műszaki felszereléssel van ellátva, mely a közlekedési szerencsétlenségek és kisebb elemi csapások esetén történő beavatkozásokra szolgál, valamint technikai és technológiai beavatkozásokra használható, s ezzel a felszereléssel javulni fog az egység hatékonysága, mondta Kovačević.

Az átadásnál jelen volt Goran Nikolić, a Szerb Köztársaság Belügyi Titkársága Tűzoltó és mentő szolgálati egységének vezetője, Borivoj Mucalj, a szabadkai Rendőrkapitányság vezetője és Ilija Despotović, a szabadkai Katasztrófavédelmi osztály vezetője.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop