Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Három nagykövet járt Szabadkán

2011.02.17.

Dánia, Svédország és Norvégia nagyköveteit fogadták Saša Vučinić, Szabadka polgármestere és munkatársai. Mette Kjuel Nielsen, Dánia belgrádi nagykövete, valamint Christer Asp, Svédország és Nils Ragnar Kamsvag, Norvégia belgrádi nagykövetei megismerkedtek Szabadka gazdasági lehetőségeivel. Christer Asp megítélése szerint Szerbia nem mondható rizikós országnak a külföldi beruházók számára.

3989_1.jpg

Dánia, Svédország és Norvégia azok az országok, melyek standardjainak, értékeinek elérésére és az emberi jogok hasonló felfogására törekszünk, mint ország, jelentette ki Vučinić és hozzátette, hogy Szabadka büszke lehet arra, hogy a tolerancia tekintetében egy szinten van skandináv szinten van.

- Beszélgettünk a szabadkai beruházási lehetőségekről, a környezetvédelem terén, az energetikai hatékonyság és a palicsi turizmus további fejlesztési lehetőségeiről. A mai látogatással folytattuk az önkormányzat előző évi munkaprogramját, mégpedig azt, hogy minél több számunkra fontos és tisztelt országok nagyköveteit hívjunk meg városunkba , ismertessük velük a szándékainkat, hogy milyen módon kívánjuk fejleszteni a város gazdaságát, jelentette ki Vučinić.

Mette Kjuel Nielsen azt mondta, hogy Szerbia érdekes ország és hogy ő is, valamint a norvég és svéd kollégái is Szabadkára jövetelükkel megismerkedhettek a város gazdasági és politikai helyzetével. Azt is elmondta, hogy beszélgettek az Európai Unióhoz való csatlakozásról, a csatlakozáshoz vezető útról és a szomszédos országokkal való együttműködésről.

Christer Asp kiemelte, hogy jelenleg 70 svéd cégnek van képviselete Szerbiában, hogy országunkban jelen vannak a dán és norvég cégek egyaránt, és hogy Szerbia nem mondható rizikós országnak a beruházások szempontjából.

- Az Ikea svéd bútoripari vállalat úgy döntött, hogy Belgrádban megnyitja a regionális irodáját a Nyugat-Balkán számára. Az a szándékuk, hogy csak az önök országában mintegy milliárd eurót fektessenek be. Szerbiában az üzlet szempontjából a terjedelmes bürokrácia számít negatívumnak, reméljük, hogy Szabadka polgármestere példaként és irányadóként fog szolgálni a szerb kormány számára a bürokratikus problémákkal való szembesülés és megoldás tekintetében, hangsúlyozta Christer Asp.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop