Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Szabadkaiak a budapesti Művészetek Palotájában

2011.02.13.

Szabadka ma mutatkozhatott be a budapesti Művészetek Palotájában, mint egyike annak a három határon túli városnak melyek idén lehetőséget kapnak a Cifra palota elnevezésű rendezvénysorozat keretében. Ezen a főként gyerekeknek szánt rendezvényen gazdag kulturális-művészeti programmal léptek fel városunk művelődési intézményei és művészei , valamint szabadkai származású  művészek.

3985_1.jpg


A rendezvényt Saša Vučinić, Szabadka polgármestere nyitotta meg a Művészetek Palotája aulájában, majd a projektum rendezője, Várkonyi Attila szólt a jelenlevőkhöz.
- Elégedettséggel tölt el,  hogy Szabadkának lehetősége nyílik bemutatkozni a Művészetek palotájában. Szabadka gazdag kulturális hagyományokkal és örökséggel rendelkező város. Ennek a hagyománynak a nagy része Budapest és az Osztrák-Magyar Monarchia hatására alakult ki. Városunk kulturális szakemberei Szabadka 2011-es kínálatából válogattak, s ezt fogjuk ma délelőtt felkínálni kedves budapesti barátainknak. A szabadkai művészek nagyon szívesen és gyakran vendégszerepelnek Budapesten, de ugyanakkor mi is gyakran vendégül látjuk ennek az itteni művészeket.  Nagyon kellemes időtöltést és szép művészeti élményt kívánok a jelenlevőknek, mondta Vučinić.
A műsorban fellépett Bobány Rebeka szopránénekesnő, Bakos Árpád, Dér Henrietta és Bencsik Tamara, Utasi Árpád, a Guarden Quartett vonósnégyes, , a Juhász zenekar, a Kadabra együttes, valamint a Népkör , a Mladost, a Bunjevačko kolo művelődési egyesületek és a Gyermekszínház a  James és az óriásbarack című előadással. A szabadkaiak bemutatták a közönségnekaz Interetno Fesztivált és a 100 éves Dužijancát-Aratóüünnepséget. Ezenkívül az Aranykapu Játszóház interaktív játékokat mutatott be a jelenlevő gyerekeknek, továbbá a szabadkai kínálatban szerepelt még a Községközi Műemlékvédelmi Intézet gyűjteményéből készült Szabadka régen és ma című fotókiállítás, Horvát Zoltán tárlata, a város kulturális programjának DVD prezentációja és Szabadka város Idegenforgalmi Szervezetének standja is

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop