Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Hírek

Ajándék a népkonyhának

2011.02.11.

A Turijai Kolbászfesztivál 30 méter kolbászt ajándékozott a szabadkai Vöröskereszt népkonyhájának. Biacsi Mária, a Városi Tanács szociális ügyekkel és egészségvédelemmel megbízott tagja az üdvözlő szavak után megköszönte az adományt a kolbászfesztivál szervezőinek, s elmondta, hogy a turijai vendégek már hatodik alkalommal segítik a népkonyhát.

3981_1.jpg


- Remélem, hogy ezt a hagyományt még sokáig ápolni tudjuk a szabadkaiak nagy örömére, hiszen ily módon kiváló termelők termékeihez tudnak hozzájutni. Ezzel egyidejűleg a népkonyha étekínálata is bővül. Tudni kell, hogy Szabadka ebben az évben 1000 ételadagot biztosít a rászorulóknak, s erre közel 14 millió dinárt fordít a támogatásukra, mondta Biacsi Mária.

Miroslav Medurić, a fesztivál szervezőbizottságának elnöke elmondta, hogy a kolbászfesztivált megszervezik Zomborban, Szabadkán,  Újvidéken és a háromnapos turijai rendezvény keretében is, mely utóbbi február 25-től 27-ig fog tartani.

- Ezeken a bemutatókon  20 százalékkal olcsóbban kínáljuk a kolbászt, amit már 27 éve készítünk. Termékeinket külföldön is be szoktuk mutatni,  február 26-án pedig Turijában elkészül és megtekinthető lesz a világ leghosszabb kolbásza, mely 2027 méter hosszú lesz. Köszönjük Szabadka városának a lehetőséget, és a népkonyhának 30 méter, illetve 30 kilogramm friss kolbászt ajándékozunk, mondta Medurić.

A Vöröskereszt népkonyhája nevében Milka Erkman mondott köszönetet az adományért.

Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia