Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A zöld szökőkút lassan a múlté

2011.02.03.

Extrém mennyiségű vízfogyasztása miatt, ami óránkénti 1000 litert tesz ki, a zöld szökőkutat többé nem helyezik működésbe. A víz már több mint egy évtizede elfolyik valahová, utat talált a csatornahálózatba, gyakran a Városháza pincehelyiségeibe is bejutott veszélyeztetve ezáltal az épület alapjait. Ily módon az abnormális költségek és némileg a kinézete is közrejátszottak abban, hogy a zöld szökőkútról még egy ideig nem kerül le a faburkolat. Az elképzelés szerint egy sík, talajjal szintben levő plató kiépítésével lesz felújítva ez a terület.

3936_1.jpg

- Mi ezt a problémát általánosságban véve örököltük. Vannak más prioritások is, de a polgártársaink és a városunkba látogatók miatt nem jó, hogy a bedeszkázott szökőkút itt csúfítja a városközpontot. Már most vannak ötleteink a megoldásra, de még dolgozunk rajta. A Support tervező iroda kapta meg a munkát, a feltételeket pedig a Községközi Műemlékvédelmi Intézet írja elő, tehát az is meg lesz  határozva, mi pedig pontosan tudni  fogjuk mennyibe fog kerülni a beruházás. Szeretném, ha ebbe a beruházásba nem kezdenénk bele addig, amíg nem készül el a pénzügyi szerkezet, nyilatkozta Josip Kovač Striko, a város Építési Igazgatóságának igazgatója.

Az a terület, melyet most a zöld szökőkút foglal el, a Népszínház építészeti feltételeinek tiszteletben tartásával lesz átrendezve, s a végleges megoldás elfogadásakor fontos szempont lesz az is, hogy a terv mennyire gazdaságos és a kifizetődő.

- Úgy nézzük majd, hogy a projektum jó minőségű és könnyen karbantartható legyen, és arról is gondoskodni fogunk, hogy amit kiépítünk ne menjen könnyen tönkre. A tervezett plató felülete egy szintben lesz a talajjal, és amikor a téren sor kerül valamilyen nyitott rendezvényre, akkor a platón el lehet majd zárni a vizet, és az emberek zavartalanul tartózkodhatnak azon a felületen is. A projektet fiatal szabadkai építészek dolgozzák ki, ez az új hazai építészet egy formája. Mindent megteszünk azért, hogy ez a projektum még idén elkészüljön, és hogy pontosan tudjuk mennyibe fog kerülni. Az én célom, amit a polgármester Saša Vučinić is támogat, az hogy az elkészült terveket meg is kell valósítani. Tehát biztos és teljesen definiált eszközökkel kell rendelkezni, hogy többé ne fordulhasson elő, hogy az a munka, amely három hónap alatt elvégezhető, az évekig elhúzódik, hangsúlyozta Josip Kovač Striko.

 

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop