Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Együttműködési protokoll Szabadka, Pécs és Arad között

2010.12.13.

A pécsi Városházán ma együttműködési protokollt írt alá Szabadka, a magyarországi Pécs és a romániai Arad városa a szociális intézményeik határon átívelő IPA projektumainak megvalósítására vonatkozóan.

Az együttműködésről szóló egyezményt a szabadkai Gerontológiai Központ igazgatója, Nenada Ivanišević, a pécsi SZOCEG igazgatója, Kocsis József és az Aradi körzet szociális védelemmel foglalkozó igazgatóságának képviselője, Juhász Edit írták alá, de rajtuk kívül kézjegyével látta el Saša Vučinić, Szabadka polgármestere, Csizik Péter, Pécs polgármestere és  Adrian Tolea, az Aradi körzeti önkormányzat alelnöke is.

3865_1.jpg

A szabadkai Gerontológiai Központ az egyetlen szociális védelmi intézmény Szerbiában, melynek projektumát a lezajlott IPA pályázat  keretében jóváhagytak, s már a következő pályázatra is elkészítettek két projektumot.

- Az első egy egységes szoftvermegoldás a szociális védelmi intézmények részére a Microsoft támogatásával, mellyel még Barcelonában és Londonban kezdtük meg az együttműködést. A másik projekt, melyen a vajdasági tartományi titkárság munkatársaival együttműködve dolgozunk, az Ápoló Akadémia létrehozására vonatkozik, melynek az lenne a célja, hogy csökkentse az ápolók formális képzésével kapcsolatos aktuális problémákat, - hangsúlyozta Nenad Ivanišević.

Saša Vučinić polgármester támogatván a Protokoll aláírását kiemelte, hogy a jó partneri kapcsolatoknak a szociális védelem területén példaként kellene szolgálniuk mások számára a partnerek felkutatásában, és hogy az IPA projektek pénzügyi injekciót jelentenek, amit feltétlenül ki kell használni.

- A gazdasági válság miatt minden költségvetés jelentősen csökkent, s ezért az ilyen kezdeményezések és ötletek különösen fontosak, mert többlet minőséget jelentenek és alkalmat a tapasztalatcserére, de arra is, hogy partnereket szerezhessünk az újabb alapítványi pályázatokhoz, melyek pénzügyileg támogathatják mindezeket a jó ötleteket, mondta Szabadka polgármestere.

 

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop