Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Tartományi támogatással 120 új munkahely a Metro vállalatban

2010.09.10.

Dr Bojan Pajtić a Vajdaság AT kormányának elnöke és Szűcs Ferenc a "Metro" Cash & Carry igazgatóbizottságának tagja, s egyben vállalatfejlesztési igazgatója állami támogatásról szóló szerződést írt ma alá Szabadkán 40 új munkahely megnyitásáról. Az ünnepélyes szerződéskötésen jelen volt Miroslav Vasin, tartományi foglalkoztatási és nemek egyenlőségével megbízott titkár, Saša Vučinić Szabadka polgármestere és  Zlatko Panić, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat szabadkai kirendeltségének igazgatója.

3615_1.jpg

Pajtić elnök úr elmondása szerint ennek a szerződésnek az aláírásával lezárult a második köre annak a pályázatnak, melynek első része a múlt hónapban valósult meg, amikor szerződést írtak alá 80 új munkahely megnyitásáról a Metro vállalatban, most viszont újabb 40 személy kap munkalehetőséget.

- A tartományi kormány ezt tartja a legnagyobb feladatának, ezt bizonyítja az is, hogy a Tartományi Foglalkoztatási és Nemek Egyenjogúságával Foglalkozó Titkárság programjain keresztül egy év alatt sikerült Szabadkán elhelyezni 1.200 embert, Vajdaság egész területén pedig összesen 17.500 személyt, mondta Bojan Pajtić. Majd hozzátette, hogy a gazdasági világválság idején irigylésre méltó eredményt elérni, hiszen sikerült megőrizni a foglalkoztatottak számát, melynek bizonysága az az adat is, hogy tavaly augusztustól ez év augusztusáig  6.500 munkanélkülivel kevesebbet tartanak nyilván a tartományban. Ezek a számok azt mutatják, hogy amikor partnerségi viszony van a tartományi kormány, a helyi önkormányzat és a beruházók, illetve munkaadók között, akkor pozitív eredmények várhatók, mondta végezetül a tartományi kormányelnök.

Saša Vučinić Szabadka polgármestere megköszönte a támogatást és a megértést Vajdaság AT kormányának, hangsúlyozván, hogy jó dolog, hogy ennek a projektnek az állami támogatását azonnal meg kellett kezdeni, mert egy kereskedelmi vállalat már a starttól teljes kapacitással kezdi a munkát.

Szűcs Ferenc elmondta, hogy Szerbiában az öt Metro üzletben összesen 1.500 személyt foglalkoztatnak, közülük 180-at Szabadkán, s ezen a számon belül van a 120 szubvencionált munkahely.

- Az ünnepélyes megnyitóra idén október 20-án kerül sor, s az egész világon érvényben levő standardok, melyek az üzleteinkre vonatkoznak, Szerbiában is érvényesek, így hamarosan a szabadkaiak is európai szintű szolgáltatást vehetnek igénybe üzletünkben, hangsúlyozta Szűcs Ferenc igazgató

 

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop