Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Olasz fonalgyár Bajmokon

2010.09.09.

Bruno Casini, az olasz Finat vállalat tulajdonosa és Saša Vučinić Szabadka polgármestere egyezményt írt alá fonalgyártó üzemrészleg létesítéséről Bajmokon, melynek a termékeit harisnyagyártáshoz fogják felhasználni. A tervek szerint a gyárban, ahol mintegy 50 munkanélküli nyilvántartásban szereplő nő fog dolgozni, már szeptember 29-én megkezdik a munkát.

3612_1.jpg

A fél millió euró értékű beruházást igénylő vállalkozás a Sever gyár volt pumparészlegének épületében fog megvalósulni, melyet Casini kibérelt, és miután a vagyonjogi viszonyok rendeződtek, meg is vásárolja az építményt.

 - Tele vagyok lelkesedéssel, és szeretném már holnap megkezdeni a munkát. Remélem sikeres lesz ez a kaland, de szükségem van a város támogatására, mely tárt karokkal fogadott. Olaszországban már sokat beszéltem arról, milyen kedvesen és jóindulattal fogadtak Szabadkán, s ezért már sokan kérdezősködnek a többi beruházási feltételről, hangsúlyozta Bruno Kasini.

Az olaszországi beruházó és a városi vezetőség tagjainak találkozóján jelen voltak a Vajdasági Beruházás-támogatási Alap képviselői és Elektroremont igazgatója, Carmine Tarallo, szintén olasz befektető, aki megerősítette Kasini szavait, ugyanis elmondta, hogy tapasztalata szerint „itt készek segíteni a külföldieknek", ami viszont nem jelenti azt, hogy nincsenek problémák.

 - A munkaerő itt biztos támpontot jelent, az emberek hozzászoktak a munkához, s mivel mi is ilyenek vagyunk, könnyű volt beilleszkedni. Mégis vannak problémák, de az a legfontosabb, hogy meglegyen az akarat azok megoldására. Pillanatnyilag 150 munkást foglalkoztatunk, és a helyi önkormányzattal való öt éves együttműködés után készek vagyunk egy újabb beruházásra, melynek értéke kb. 2 millió euró lesz. Az új termelőüzem megnyitásával újabb munkahelyeket tudunk biztosítani, jelentette be Carmine Torello.

Saša Vučinić polgármester azt mondta, hogy a Bajmokon létesülő fonalgyártó üzem abban különbözik az olasz befektetők előző két beruházásától, hogy a helyszín a városon kívüli településen lesz.

 - A a gyár sikeresen működése érdekében a Város támogat minden olyan tevékenységet, melyek a Finati gyár megnyitásával és munkájával kapcsolatosak, hangsúlyozta Vučinić.

 

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop