Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Újévig elkészül az ipszilon elágazás

2010.09.04.

Milutin Mrkonjić infrastruktúraügyi miniszter és dr Oliver Dulić környezetvédelmi és területrendezési miniszter megtekintette a Korridor 10 közlekedési folyosó északi szakaszán és az ipszilon elágazásnál folyó munkálatokat. Milutin Mrkonjić elmondása szerint „az egész autóút - Belgrádtól Horgosig és Kelebiáig el fog készülni 2011. január 1-jéig, míg a Beška település melletti útszakaszra március 1-én jár le a határidő".

3599_1.jpg

Dušan Borovica, mint a Borovica vállalatnak, az ipszilon elágazás kivitelezőjének tulajdonosa, azt mondta, hogy a földek kisajátítását elvégezték, de van még két probléma, mely hamarosan szintén meg lesz oldva.

- Gondunk van az egyik tanyával mintegy 400 méteres szakaszon, és négy távvezeték is akadályt jelent, melyeket nem tudunk áthelyezni. Hamarosan azonban megoldódik ez is, és terveink szerint legkésőbb 20 nap múlva sor kerül az aszfaltozásra. A homokot Tavankútról hozzuk, s minden kárt, amit okozunk ebben a helyi közösségben, szanálni fogunk, mondta Borovica.

A Koridor Srbije nevű vállalat jövendő vezérigazgatója,  Mihajlo Mišić elmondása szerint a két hónapig tartó esőzések gondokat okoztak, és a munkálatok drágulásához vezettek, de a jelenlegi időjárási viszonyok ideálisak ahhoz, hogy behozzák a lemaradást.

Dr Oliver Dulić miniszter elmondta, hogy az „útépítéssel kapcsolatos eddigi problémák túlnyomórészt megoldódtak, és várhatóan minden munkálatot sikerül határidőre befejezni ".

- Az ipszilon elágazás kiépítése újabb ipari övezetek létesítéséhez teremti meg a feltételeket, melyek új munkahelyeket jelentenek, ezért nem lesz leállás. Elégedett vagyok a munkatempóval, de a legelégedettebb akkor leszek, ha már az új autóúton juthatok el a határátkelőkig - mondta dr Dulić.

A munkálatok megtekintése után Milutin Mrkonjić és Saša Vučinić, Szabadka polgármestere egyezményt írt alá a szabadkai gazdasági-kereskedelmi övezet infrastrukturális felszerelésének 100 millió dinár értékű társfinanszírozásáról.

- Európának ezen a részén Szabadka egyike a legnagyobb központoknak, emellett a Korridor 10 közlekedési folyosó útjai mellett terül el, s a város eddigi tevékenységével egy lépéssel előrébb jár, mint a többi szerbiai önkormányzat, emiatt a Kormány a jövőben is támogatni fogja a fejlődését, mondta Milutin Mrkonjić.

Saša Vučinić, Szabadka polgármestere megköszönte a köztársasági kormány támogatását, és bejelentette, milyen tevékenységek várhatók Szabadkán a gazdaság fellendítése érdekében.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop