Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Dunkermotoren üzemrészleg Szabadkán

2010.08.27.

A legmodernebb technikával rendelkező Dunkermotoren nevű német vállalat a Baden-Virtemberg tartományban található Bondorfból Szabadkára helyezi át a motoros napellenzők gyártását. Az üzemrészleg, amely a kisbajmoki szabadövezetben létesült és külön infrastruktúrával rendelkezik, kezdetben 1400 négyzetméteren működik majd, és negyven foglalkoztatottja lesz. A termelés már ezév októberében megkezdődik.

3575_1.jpg

A tervek szerint jövő év végéig a motoros napellenzőket gyártó teljes üzemet Szabadkára helyezik át, és megkettőzik a foglalkoztatottak számát, 2012. végéig pedig egy 4.000 négyzetméteres új csarnokba költöznek át.

Nikolaus Graf, a német vállalat főmenedzsere és Saša Vučinić, Szabadka polgármestere együttműködési megállapodást írt alá, s az üzemrészleg átköltözése már szeptember 15-én megkezdődik.

- Egy ilyen erős, és a saját területén vezető helyzetben levő vállalat Szabadkára jövetele bizonyíték arra, hogy városunk jó hely a befektetők szempontjából. A Simens gyár, amely 30 alkalmazottal kezdte meg a termelést Szabadkán, ma már 530 munkást foglalkoztat. Most a Vámszabad övezetben egy újabb német vállalat talált helyet üzemrészlegének. Ez biztosan pozitív üzenet lesz más német vállalatok számára is, hogy városunkat válasszák befektetéseik színhelyéül, hiszen mára már 200 hektár területű építési telket sikerült biztosítanunk, melyeket felkínálhatunk a potenciális beruházóknak, jelentette ki Szabadka polgármestere, Saša Vučinić.

Nikolaus Graf, aki a német vállalat nevében aláírta az együttműködési megállapodást, kiemelte, hogy a Dunkermotoren menedzserei már régóta fontolgatták, hová a termelés áthelyezésének lehetőségeit. A tervek között más városok, illetve országok is szerepeltek.

- Azért döntöttünk Szabadka mellett, mert tudjuk, hogy itt vannak magasfokú képzettséggel rendelkező szakemberek, és még néhány, e területen belül dolgozó vállalat miatt, melyek szintén Szabadkán működnek. Ez számunkra garantálja a minőségi termelést, s ezen kívül a Vámszabad övezetben jó feltételeket biztosítanak a munkához és termékeink értékesítéséhez. Fontos kiemelni, hogy itt nem csak termelést és termékek összeszerelését tervezzük, hanem egy kutatócsoportot is létre kívánunk hozni, amelynek az lesz a célja, hogy támogassa a bondorfi központban folyó fejlesztéseket. Az első szakaszban konstruktőröket és elektronikai fejlesztő mérnököket veszünk fel, mondta Nikolaus Graf.

Hozzátette, hogy a vállalat vezetőségének tervei szerint, amennyiben megfelelő módon alakul a termelés, kibővítik a szabadkai részleget és még több munkást alkalmaznak.

 

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop