Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megkezdődött a 17. palicsi filmfesztivál

2010.07.18.

Tegnap este a palicsi Szabadtéri színpadon megnyitották az Európai Filmek 17. Fesztiválját. Az európai kinematográfia terén nyújtott kiemelkedő tevékenységéért Lifka Sándor-díjat kapott Goran Marković, elismert hazai rendező, aki azt nyilatkozta, hogy azért szereti a palicsi fesztivált mert belátta, hogy Európa nem csak a színfalak mögött rejtőzik, hanem az előtte ülő nézőkben is, akik megerősítették a szebb jövőbe vetett hitében.

3455_1.jpg

Kosta Gavras francia rendező, akinek munkája szintén elnyerte a Lifka Sándor-díjat, táviratban mondott köszönetet, és sajnálatát fejezte ki, amiért nem tudta a díjat személyesen átvenni, azt viszont megígérte, hogy az elkövetkezendő években egyszerű nézőként ellátogat majd Palicsra.

Az Erste Undergruond Spirit díjat Želimir Žilnik rendező vehette át kiemelkedő művészeti alkotásáért.

Szabadka polgármestere, Saša Vučinić a nézőkhöz intézett beszédében elmondta, hogy a palicsi filmfesztivál már régóta nem csupán filmszemle, hanem egy olyan rendezvény, ahol filmek készítői, teoretikusok és a film szerelmesei találkoznak, és megosztják egymással tapasztalataikat és véleményüket a filmekkel kapcsolatban. A polgármester kihangsúlyozta, hogy a palicsi filmfesztivál koncepcióját a város teljes mértékben támogatja, és reméli, hogy a fesztivál jövő évi "felnőtté válása" a fesztivált még színvonalasabbá teszi, ami mindig is a rendezvény elsődleges szempontja volt.

Milorad Đurić, tartományi művelődési titkár kiemelte, hogy a palicsi az egyik legjobb filmfesztivál az országban, és ezért megérdemli a vajdasági kormány támogatását.

A fesztivált tegnap este a versenykategóriában Srđan Koljević A bevert orrú nő című filmje nyitotta meg, melynek a stábját a közönség több percig tartó tapsviharral köszöntötte a vetítés után.

A fesztivál programját kilenc filmválogatás, ciklus képezi: a Versenyprogram, Párhuzamok és ütközések, Európa ifjú szelleme, az Új belga film, az Új magyar film, az Eco Dox, a Gyermekműsor, Hommage program a Lifka Sándor-díjasoknak és az ERSTE Underground Spirit.

A fesztivál keretében két helyszínen zenei program is megrendezésre kerül, a Női strandon (LMX VIP stage), ahol többek között fellép Zvonko Bogdan is, valamint a Jachting klubban (Balanso After party DJ's), ahol a Balanso DJ csapata lép fel.

A fesztivál részletes vetítési programja megtekinthető a www.palicfilmfestival.com weboldalon.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop