Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Marko Peić és Deák Ferenc Szabadka díszpolgárai

2010.07.08.

Szabadka Város Képviselő-testülete 18. ülésén Marko Peićet és Deák Ferencet választotta Szabadka város díszpolgárává. Peić néprajzgyűjtő és A bácskai bunyevácok szótárának szerzője, a Bunyevác Matica tiszteletbeli elnöke, művelődési és hagyományőrző munkájáért számos elismerésben részesült. Deak Ferenc író és forgatókönyvíró, tagja a Szerbiai és a Vajdasági Írószövetségnek, a Magyar Rendezők Egyesületének és a Magyar Filmművészek Szövetségének, filmes és televíziós munkásságáért két tucat díjjal és elismeréssel jutalmazták.

3436_1.jpg

A kiemelkedő alkotásokért és tevékenységekért, melyek jelentősen hozzájárultak Szabadka város  tekintélyének növeléséhez, a képviselő-testület Pro urbe-díjat adományozott Dr. Mirko Šinkovićnak, az állatorvos-tudomány doktorának, a Palicsi Állatkert igazgatójának,  Lengyel Gábor zeneszerzőnek és zenei rendezőnek, Zoran Mulić zeneszerzőnek és zenetanárnak, Ljubomir Đorđević újságírónak és Milivoj Prćić írónak.

A díszpolgári cím és a Pro urbe-díj oklevelének és plakettjének átadására 2010. szeptember 1-jén, a városi képviselő-testület ünnepi ülésén kerül sor.

A képviselő-testület döntést hozott Szabadka Város és Érd Megyei Jogú Város valamint Eszék Város együttműködésének létrehozásáról.

A tanácsnokok megszavazták azt a rendeletet, amely szabályozza a cégtáblák, a hirdető berendezések, védelmi és műszaki berendezések elhelyezésének feltételeit és módját Szabadka belvárosában és Palicson.

Az üzlethelyiségek bérbeadásáról szóló rendelet módosításáról és kiegészítéséről szóló rendelettel a tanácsnokok lehetőséget adtak az Üzlethelyiség bizottságnak, hogy 50%-kal csökkentsék a bérleti díjat azoknak a bérlőknek, kiknek üzlethelyiségei közvetlen közelében olyan építési munkálatokat végeznek, melyek beruházója Szabadka Város.

 

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop