Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Letették a METRO központ alapkövét

2010.06.07.

Veronika Punčeva, a szerbiai METRO Cash & Carry vállalat igazgatóbizottságának elnöke és Saša Vučinić, Szabadka polgármestere ma alapkőletétellel jelezték az új szabadkai disztribúciós központ építési munkálatainak megkezdését, mely már a hatodik lesz Szerbiában. A METRO vállalat 15 millió eurót fektet be a nagykereskedelmi létesítménybe, ahol 180 személy helyezkedhet majd el.

3337_1.jpg

Az ünnepségen részt vett dr Oliver Dulić, a Szerb Köztársaság környezetvédelmi és területrendezési minisztere és Volfram Mas, Németország belgrádi nagykövete.

- A szabadkai beruházással a szerbiai befektetéseink összesen 120 millió eurót fognak kitenni, a foglalkoztatottjaink száma pedig megközelíti az 1.500-at. Ezek a számok fontos fordulópontot jelentenek a szerbiai METRO Cash & Carry vállalat további fejlődésében, és nagyon boldogok vagyunk, hogy a következő lépést éppen Szabadkán lépjük meg, jelentette ki Veronika Punčeva, aki megdicsérte az önkormányzatot a beruházó iránti professzionális hozzáállásáért.

Vučinić polgármester azt mondta, hogy a METRO szabadkai építkezésének megkezdése a beruházókkal szembeni új hozzáállás eredménye, hogy ezeken a munkahelyeken kívül ez a beruházás a szabadkaiakat számos más előnyhöz is juttatja. - Ez Szabadka legjobb ajánlása a jövendőbeli befektetők felé, hangsúlyozta a polgármester.

Mas nagykövet elmondta, hogy a befektetőknek fontos a politikai és gazdasági stabilitás, s ez most megvan Szerbiában, melyről azt gondolja, hogy az Európai közösségben van a helye.

Dulić miniszter azt mondta, hogy a szabadkaiakat hamarosan újabb jó hírek várják, főleg a palicsi turizmus terén, és hogy nagyon fontos a város iparának újbóli fellendítése. - Nagyon nehéz az országunkban, s így Szabadkán is bármilyen beruházást elérni. Ezért ez a város felkészült, és a befektetőket telkekkel, infrastruktúrával, hatékony adminisztrációval és legfőképpen szorgalmas és munkás emberekkel várja, mondta Dulić.

METRO Cash & Carry vállalat új disztribúciós központjának megnyitójára a tervek szerint 2010. október 21-én kerül sor. A létesítmény a Szegedi úton fog felépülni 6.500 négyzetméter kereskedelmi területtel és 250 parkolóhellyel. Kínálatában hazai és külföldi gyártók és leszállítók több mint 20.000 árucikke fog szerepelni.

 

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop