Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Sporthírek

Otvoreno prvenstvo jugoistočne Evrope u jedrenju

2010.05.05.

Dolaskom prvih učesnika u sredu 5. maja, pa do nedelje, 9. maja, na Palićkom jezeru kraj Subotice održaće se Otvoreno prvenstvo Jugoistočne Evrope u klasi optimist. Za četvrtak, 6. maj, od 20 sati planirano je svečano otvaranje. Regate će se održavati od 7. do 9. maja, trke počinju od 10 sati, svaki| dan će se voziti četiri, tako da će oni ostajati na vodi do 16 - 16,30 sati.

3213_1.jpg

Prema najavama nastupiće takmičari iz dvanaest reprezentacija, a za nabolje sledi trofej koji nosi ime Đorđa Laura, italijanskog doajenja jedrenja koji je dao predlog da se ovakvo takmičenje održi, ali na žalost nije dočekao da vidi njegovu realizaciju.

Zoltan Nemet, predsednik JK Palić, je, prilikom najave takmičenja, istakao:

- Ovo je četvrti put da se održava ovo takmičenje, a najteže je bilo prve godine, kada smo bili pod lupom Svetske jedriličarske federacije. Svi učesnici su nam dali sjajne ocene i bio je to preduslov da nastavimo tradiciju. Za nas su čuli na svim krajevima sveta, a ove godine nastupaju takmičari iz dvanaest zemalja, između ostalog iz Kenije, Mijanmara, Slovačke, Mađarske, Češke, Srbije, Jermenije... - istakao je Nemet.

Da je Jedriličarski klub Palić jedan od činilaca imidža ovog kraja, potvrdio je i Atila Kikić, subotički sportski radnik, ranije i jedriličar. On je istakao da se panorama jezera sasvim menja kada se na njemu razviju prepoznatljiva bela jedra, te potvrdio dugu istoriju jedrenja, počev od Vermeša još pre 100 godina, potom od 1946. godine i prve Prvomajske regate, pa sve do aktuelnog takmičenja koje predstoji.

Takmičenje je podržano od strane gradske uprave, a Nemanja Simović, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu, aktivno se uključio i obezbeđivanje svih neophodnih uslova za ovo takmičenje.

- Ovakvim takmičenjima se najbolje promovišu lepote Palića, a ovo je ujedno prilika da se turistički radnici što bolje pokažu i obezbede dobre uslove takmičarima iz dvanaest zemalja - istakao je Simović.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIANKETA KORISNIKA TAKSI PREVOZA

Média Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop