Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Már nincs akadálya Palics fejlődésének

2010.04.30.

Dr Oliver Dulić, környezetvédelmi és területrendezési miniszter ellátogatott ma a palicsi gyógyfürdő területére, ahol megkezdődtek a szennyvízelvezető hálózat kiépítésének a munkálatai, majd megtekintette a Nagyteraszt, melynek átalakítása hamarosan befejeződik. Dulić miniszter elmondta, hogy minden politikai, pénzügyi és bürokratikus akadályt sikerült elhárítani Palics fejlődésével kapcsolatosan, és ez azt jelenti, hogy megkezdődhet a konkrét munka.

A Gazdasági és Regionális Fejlesztési Minisztérium felismerte, hogy Palics jelentős turisztikai desztináció lehet, és ezért mintegy 100 millió dinárt fog fordítani a palicsi projektekre.

3194_1.jpg

Goran Gabrić. a Palicsi Park KV igazgatója kiemelte, hogy idén felújítják a Nagyparkot, ahol új közterületi kiegészítőket helyeznek el, befejezik a Nagyterasz felújítását, megkezdik a Női strand felújítását, a Hegedűs József utcai parkoló aszfaltozását és kiépítik a desztináció fürdőrészének szennyvízelvezető rendszerét.  

Mint azt Saša Vučinić, Szabadka polgármestere hangsúlyozta, Palics közműellátottsága az előfeltétele annak, hogy a város attraktív lokációkat tudjon felkínálni a beruházóknak. Hozzátette, hogy a köztársasági Hidrometeorológiai Intézettel megegyeztek abban, hogy a Prezident szálló melletti telket elcserélik egy másikkal, s így azt a helyet felkínálhatják az érdeklődő befektetőknek. Elmondta továbbá, hogy a nap folyamán megbeszélést folytatnak majd a Vajdaság Vizei Közvállalat képviselőivel  a Palicsi-tó vizének felfrissítéséről. A tervek szerint a Tiszából töltik fel a tavat, hogy idén ne ismétlődjön meg a környezeti katasztróa.

A Palicsi-tó tartósabb megoldásához évekre és több millió euróra lesz szükség, amihez külföldi támogatásért fogunk folyamodni, hangsúlyozta Dulić miniszter, aki szerint többé nincs helyük a különféle kifogásoknak, ehelyett komolyan munkához kell látni az attraktív turisztikai desztináció megteremtése érdekében, a Palicsi fürdőre vonatkozó Főtervnek megfelelően.

 

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop