Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Újévig megépül az Y elágazás

2010.04.27.

A Szerb Köztársaság kormányának miniszterei dr Oliver Dulić és Milutin Mrkonjić ma megtekintették az Y elágazást a zombori útkereszteződésnél. Mrkonjić miniszter azt mondta, hogy a kivitelezőkkel kötött szerződés aláírásával ma gyakorlatilag megkezdődik a 10-es korridor északi szakaszának kiépítése Horgostól Belgrádig, amelynek egy éven belül készen kellene lennie, valamint megkezdik az Y elágazás építését is, ami a tervek szerint 2011.január 1-jéig fog befejeződni. Idén a Kormány mintegy 670 millió eurót fog befektetni az útépítésbe, ami óriási pénzügyi segítséget jelent majd az ország útépítő iparának. Az Y elágazáson szabadkai útépítők is dolgoznak majd, hangsúlyozta Mrkonjić.

3175_1.jpg

Dulić miniszter hangsúlyozta, hogy a hadsereg vagyonának megvásárlásával, az ipari-technológiai parkok építésével és a város körüli kerülőút befejezésével Szabadkán nagy lehetőség nyílik az ipar fejlődésére.  Hozzátette, hogy városunknak ismét ipari várossá kell válnia, mert a szabadkaiak nem élhetnek csakis szolgáltatásokból. A környezetvédelmi és területrendezési miniszter ígéretet tett arra, hogy személyesen is meg tesz mindent annak érdekében, hogy beruházókat hozzon Szabadkára.

Saša Vučinić Szabadka polgármestere megköszönte a támogatást azoknak a jelenlevő és távolmaradt minisztereknek, akik segítették a várost abban, hogy a hadsereg vagyonához és a valamikori mezőgazdasági földterületekhez jusson, ami kiváló alapot jelent majd Szabadka gazdasági fejlődésében, s itt már nem tervezgetésről van csupán szó, hanem konkrét munkálatokról. Mrkonjić miniszter ott helyben megígérte, hogy Szabadka idén és jövőre 100 millió dinárt fog kapni a kisbajmoki és radanováci ipari övezet infrastrukturális felszereléséhez.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop