Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Új olimpiai és ökológiai szellem Szabadkán

2010.04.09.

Szabadkán ma megtartották a Szerbiai Olimpiai Bizottság és a Szerbiai ÖkOlimpia rendes évi közgyűlését, mely utóbbival az Olimpiai Bizottság is bekapcsolódott a Szerb Környezetvédelmi és Területrendezési Minisztériumnak a Tisztítsuk meg Szerbiát elnevezésű akciójába.

Oliver Dulić, a környezetvédelmi és területrendezési miniszter, továbbá Vlade Divac, az Olimpiai Bizottság elnöke, Mester Gyula, ünnepelt szabadkai röplabdázó és Saša Vučinić, Szabadka polgármestere részt vettek ma a Játék százada -  az olimpizmus 100 éve Szerbiában elnevezésű kiállítás ünnepélyes megnyitóján, melyre a Városháza előcsarnokában került sor.

3080_1.jpg

- Szeretnénk felhasználni az Olimpiai bizottságba tömörült élsportolók jelenlétét arra, hogy mint a fiatalok eszményképei próbáljanak meg hatni rájuk, hogy egészségesen éljenek és szívügyüknek tekintsék a környezetvédelmet. Elvárásaink közé tartozik az is, hogy ezek a fiatalok hassanak a szüleikre az egészséges életstílusok bemutatásával, mondta Dulić miniszter, és hozzátette, hogy a minisztérium mindenben támogatja az olimpiai szellem népszerűsítését.

Dulić miniszter és az élsportolók, Žarko Paspalj és Mića Berić, kosarazók, Slobodan Branković atléta és Željko Tanasković, röplabdázó, és Saša Vučinić, Szabadka polgármestere körbejárták a város főterén kialakított olimpiai játszóteret. A gyerekeknek, akik részt vettek az ÖkOlimpiai játszótér és az Artkros műhely aktivitásaiban okleveleket osztottak szét, a jelenlevőkhöz pedig Snežana Samardžić Marković, szerb sport- és ifjúsági miniszter szólt, aki többek között arra hívta fel a figyelmüket, hogy a sportban tartsák magukat a fair playhez, ne használjanak doppingszereket és erőszakmentesen szurkoljanak. 

Miután Vlade Divac elégedettségét fejezte ki az akció szabadkai sikerességéért, Saša Vučinić polgármester megköszönte a vendégeknek, hogy egy újfajta olimpiai szellemet hoztak be, mint hangsúlyozta, a „sportok városába".

 

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop