Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A képviselő-testület elfogadta a 2010. évi városi költségvetést

2010.03.18.

A városi képviselő-testület tanácsnokai ma elfogadták Szabadka Város 2010. évi költségvetéséről szóló rendeletet. A városi költségvetés tervezett bevételei idén 3.684.305.000 dinárt tesznek ki, ami mintegy  4 százalékkal kevesebb a 2009. évi költségvetés módosításnál.  A 377.465.000 dinár szintű költségvetési deficit az ügyviteli bankokban vállalt hitelből és a 2009. évből áthozott költségvetési eszközökből lesz lefedve. A közvetlen és közvetett költségvetési szervekben a fizetések 2010-ben be lesznek fagyasztva, az anyagi költségeket jelentős megtakarításokkal tervezték, a városi intézményekben és vállalatokban pedig újabb munkaerő alkalmazása csak a polgármester külön engedélyével lesz lehetséges. Elsőbbséget élveznek a törvény által városra ruházott tevékenységek, biztosítva van a költségvetési szervek akadálymentes működése abból a célból hogy szolgáltatásaikkal fennakadás nélkül álljanak a polgárok rendelkezésére.

2998_1.jpg

A képviselő-testület elfogadta a javaslatot, hogy a város 250.000.000 dinár értékű  adósságot vállaljon az ügyviteli bankokban a hadsereg vagyonát képező létesítmények megvásárlására.

Meghozták a Városi Közigazgatási Hivatalról szóló rendeletet, amely hat titkárság megalakítását látta elő: pénzügyi, továbbá általános és közös ügyek titkársága, társadalmi tevékenységek, építési és vagyonjogi titkárság, gazdaságfejlesztési, gazdasági mezőgazdasági és kommunális ügyek titkársága, valamint a felügyeleti titkárság, mely utóbbi keretében alakul meg a közterületi rendészet.

A tanácsnokok elfogadták az építési telkekről szóló rendeletet, továbbá az építési telkek használati díjának megállapításáról és a telekhasználati díj megtérítésének mércéiről szóló rendeletet, valamint a telekhasználati díj elszámolására szolgáló pont értékéről szóló rendeletet.

Módosították a helyi kommunális illetékekről szóló rendeletet, és meghozták a környezetvédelmi és környezetfejlesztési különdíjra vonatkozó rendeletet.

A szabadkai tanácsnokok felhatalmazták Saši Vučinićot, hogy a város nevében bíróságon kívüli egyezséget kössön az újvidéki Holteh-gradnja vállalattal, s ezzel 50 év elmúltával végre megoldódik a Szabadegyetem melletti épületváz gondja. A város vállalja az említett befejezetlen épület lebontását és a telek rendezését, a Holteh-gradnja pedig a helyére egy lakó- és üzleti célú épületet fog emelni.

A városi képviselő-testület megválasztotta az új városi Választási bizottságot, melynek elnöke Siniša Davčik okleveles jogászt nevezték ki, helyettesévé pedig Szabó Batancs Antal okleveles jogászt választották meg, a bizottság titkára Branislav Vitasović okleveles jogász, helyettese pedig Tamara Ivanović okleveles jogász lett.

A városi képviselő-testület egyhangúlag szavazott arra, hogy Zoran Kalinić közgazdászt, ismert szabadkai asztaliteniszezőt és a Szerb Asztalitenisz Szövetség aktuális elnökét nevezzék ki a Stadion KKV igazgatójává négy éves megbízatási időre.

 

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop