Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Lezárult a legalizáció, kezdetét veszi az újrahasznosítás

2010.03.17.

Dr. Oliver Dulić környezetvédelmi és területtervezési miniszter a Zöld Karaván elnevezésű projektum keretében ma Szabadkán tartózkodott.  Dr. Dulić és a minisztérium küldöttsége először a Köztisztasági és Parkosító KKV új hulladékfeldolgozó központjába látogatott el, melyet az elektromos és elektronikai hulladék szelektálására, valamint a csomagolási hulladék elkülönítésére láttak elő.  A Környezetvédelmi Alap társfinanszírozóként hozzájárul a szabadkai hulladéklerakó szanálásához és rekultivációjához. A környezetvédelmi miniszter bejelentette, hogy ez az intézmény támogatni fog minden jó kezdeményezést és beruházást az újrahasznosító ipar területén.

2995_1.jpg

Saša Vučinić polgármester ebből az alkalomból azt mondta, hogy a hulladékfeldolgozó központ csak egy része annak a folyamatnak, amely a szabadkai hulladéklerakó problémájának megoldását célozza meg, és hogy ez jó alapot jelent majd a Regionális hulladéktárolóval való együttműködéshez, melynek hamarosan kijelölik a helyszínét.

A Környezetvédelmi és Területtervezési Minisztérium küldöttsége a Városházán találkozott az észak-bácskai, észak-bánáti és nyugat-bácskai polgármesterekkel és községi képviselőkkel. Dr Dulić felhívta az önkormányzatok figyelmét, hogy tartsák tiszteletben az új törvény szerinti határidőket, s az egyes községekben csökkentsék a legalizációs illetéket a polgárok számára elfogadható szintre, majd hangsúlyozta, hogy a legalizációra többet nem lesz lehetőség, tehát nem fogják tolerálni többé az engedély nélküli építkezést.

A miniszter a látogatás végén jelképesen irodai papírgyűjtésre szolgáló kartondobozokat osztott szét a jelenlevő községi elnökök között.

 

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop