Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Előterjesztették a város 2010. évi költségvetését

2010.03.11.

A Városi tanács tagjai ma véglegesítették a Szabadka Város 2010. évi költségvetéséről szóló rendelet javaslatát és azt a képviselő-testület elé terjesztették meghozatalra. A javaslat a város összbevételeit és jövedelmeit 3.684.305.000 dinárra irányozza elő, ami a 2009. évi költségvetés-újraelosztáshoz viszonyítva körülbelül 4 százalékkal kevesebb. A költségvetési hiány 377.465.000 dinárt tesz ki, ami banki hitelből és a 2009. évből áthozott költségvetési maradványból lesz fedezve. Az egyes költségvetési tételek indoklása során Dubravka Rodić, a Pénzügyi szolgálat vezetője elmondta, hogy a közvetlen és közvetett költségvetési szervekben dolgozók fizetése az idén is be lesz fagyasztva, hogy az anyagi költségek tervezésekor jelentős megtakarítások történtek, továbbá hogy az önkormányzati alapítású vállalatokban és intézményekben  a polgármester jóváhagyása nélkül nem lehet új dolgozókat alkalmazni. A a törvénnyel  a városra ruházott feladatok elsőbbséget élveznek, és valamennyi költségvetési szerv zavartalan működése biztosítva lesz.

2986_1.jpg

A Városi tanács elfogadta az arra vonatkozó javaslatot, hogy az önkormányzat 250.000.000 dinárnyi banki hitelt vegyen fel a hadsereg tulajdonában lévő ingatlanok megvételére, és döntését a képviselő-testület elé terjesztette elfogadásra.

Megerősítették a közigazgatási hivatalról szóló rendelet javaslatát is, melynek alapján hat titkárság alakulna: a pénzügyi, az általános közigazgatási és közös ügyek, a társadalmi tevékenységek, az építési és vagyonügyi, a gazdaságfejlesztési, gazdasági, mezőgazdasági és kommunálisügyi, valamint a felügyeleti titkárság, s ez utóbbin belül a közterületi rendészet.

A Városi tanács megvitatta és elfogadta az építési telkekről, a telekhasználati díj megszabásáról, a telekhasználati díj fizetésének mércéiről és a telekhasználati díj elszámolását szolgáló pont értékének megszabásáról szóló rendeleteket és azokat továbbították a képviselő-testülethez.

A helyi kommunális illetékekről szóló rendelet módosításával a gazdasági válság miatt a vállalkozók számára egyes illetékek 10 százalékokkal csökkennek, és a tanács véglegesítette a környezetvédelmi különdíjról szóló rendeletet is, amiről szintén a képviselő-testület dönt majd.

A Városi tanács további javaslatára a képviselő-testület meghatalmazza a polgármestert, hogy az önkormányzat nevében peren kívüli egyezséget kössön az újvidéki Holteh-gradnja céggel, amivel 50 év után megoldódna a Szabadegyetem mellett üresen tátongó épületváz problémája. A város vállalja az épületváz lebontását és a telek rendezését, a Holteh-gradnja pedig lakó- és üzletházat emelne a helyére.

A Városi tanács indítványt terjesztett a képviselő-testület elé, amellyel a Stadion KKV igazgatói tisztségére Zoran Kalinić közgazdász, ismert asztaliteniszező, a Szerbiai Asztalitenisz Szövetség jelenlegi elnökének kinevezését javasolja.

 

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop