Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Szabadkán járt Wolfram Maas nagykövet és Oliver Dulić miniszter

2010.02.19.

Wolfram Maas, Németország belgrádi nagykövete és dr. Oliver Dulić szerb környezetvédelmi és területtervezési miniszter Szabadkára és Palicsra látogatott. A német nagykövetet Saša Vučinić, Szabadka polgármestere fogadta a Városházán, aki kiemelte az itteni német beruházások pozitív példáit, mint amilyen a Loher és a Phiwe. A polgármester hangsúlyozta, hogy Szabadka intenzíven készül a külföldi befektetők érkezésére. Építési telkeket biztosított, és megalakult az Ipari és Technológiai Parkok vállalat is, amely majd a jövendő beruházókról gondoskodik.

2928_1.jpg

Maas és Vučinić ellátogatott a Bubamara óvodába, melyet nemrégiben a német nagykövetség támogatásával újítottak fel, majd a Siemens gyár szabadkai kirendeltségében, a szélgenerátorokat gyártó Loher vállalatban találkoztak dr. Oliver Dulićtyal.

Az említett gyár megtekintése után a környezetvédelmi miniszter hangsúlyozta, hogy a szerb kormány több rendelettel is megpróbálja serkenteni a beruházásokat a zöld energia felhasználása terén, és hogy Bánátban már ki is adtak néhány engedélyt szélgenerátorok működésbe helyezésére. Oliver Dulić szabadkai polgárként ígéretet tett, hogy a szabadkai beruházások érdekében folyamatosan közbenjár majd a külföldi nagyköveteknél. Vučinić polgármester azt mondta, hogy a város számos kedvezményt biztosít a beruházásoknak, és szívesen lát minden olyan befektetőt, aki jó üzleti programmal rendelkezik, s akinek a segítségével sok szabadkai polgár munkához juthat.

Palicsi látogatása alkalmával Maas nagykövet közvetítette a német szakemberek abbéli készségét, hogy segítsenek megoldást találni a Palicsi-tó iszaptalanítására, Dulić miniszter pedig azt mondta, hogy a Környezetvédelmi Minisztérium továbbra is aktívan részt vállal a tó ökológiai problémáinak megoldásához szükséges eszközök felkutatásában, de abban is, hogy a Palicsi turizmus fellendítéséhez megfelelő beruházókat találjon.

 

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop