Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Szabadkára látogatott a Nemzetközi Jégkorong Szövetség elnöke

2010.01.11.

Szabadkára látogatott ma René Fasel, a Nemzetközi Jégkorong Szövetség és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság téli sportokért felelős elnöke. A városi korcsolyapálya és a Spartak JK helyiségeinek megtekintése után Fasel urat vendégül látták a Városházán is, ahol Saša Vučinić, Szabadka polgármestere, Maglai Jenő, a városi képviselő-testület elnöke és Nemanja Simović, a Városi Tanács sporttal, ifjúsági ügyekkel és turizmussal megbízott tagja fogadta.

Saša Vučinić bemutatta a vendégnek városunk gazdag sporthagyományait és Szabadka multikulturális és multietnikus sajátosságait.

2821_1.jpg

A fogadáson részt vett Kern Imre, a Spartak JK alelnöke, a Vajdasági Jégkorong Szövetség elnöke, valamint a Vajdasági Beruházási Alap igazgatóhelyettese, aki többek közt kiemelte, hogy a Spartak JK jelenlegi vezetősége óriási erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a jéghoki visszanyerje Szabadkán régi fényét. Hangsúlyozta, hogy városunknak szüksége lenne egy jégcsarnokra, amely lehetőséget adna a fedett téli sportok  népszerűsítésére.

René Faselt meglepte, hogy Szabadkán három nyelv van hivatalos használatban, és milyen harmóniában élnek együtt az itteni nemzetek. Hangsúlyozta, hogy Szerbia sportnemzet, s ezért hihetetlen, hogy egy ekkora országnak csak négy jégcsarnoka van. Megígérte, hogy ha Szabadkán kiépül az új jégcsarnok, városunk lesz a házigazdája valamelyik világ- vagy Európa-bajnokságnak, mert Szabadka ezt megérdemli.

A fogadás végén bemutatásra került az új jégcsarnok projektje, melynek építését a Sétaerdőben, a városi uszoda közelében tervezik. A bemutató befejezése után Đorđe Ljoljić, a Szerbiai Jégkorong Szövetség főtitkára az ország címerével díszített melegítőt ajándékozott Saša Vučinićnak és Maglai Jenőnek.

 

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop