Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Új influenza járvány van Szabadkán

2009.12.11.

Az új influenza okozta járvány kezelésére alakult városi bizottság ma megvitatta a városban előállt helyzetet azzal kapcsolatban, hogy tegnap az Észak-bácskai körzetben hivatalosan bejelentették az új influenza járványt.

A szabadkai Kórházban pillanatnyilag három nőbeteget kezelnek az influenza tüneteivel. Mindhármuk állapota stabil, de egyiküket géppel lélegeztetik.

2729_1.jpg

A bizottság tagjainak értesülései szerint a belgrádi Torlak Intézetből megerősítették, hogy a lélegeztető gépre kapcsolt betegnél bizonyított a H1N1-fertőzés.

A kórházban mától szigorították a beteglátogatást, ami azt jelenti, hogy csak a családtagok látogathatják hozzátartozóikat hetente egyszer fél órára. A nőgyógyászati és a gyermekosztályon már régebb óta érvényben van a látogatási tilalom.

A tartományi egészségügyi felügyelőség fokozta az ellenőrzést az iskoláskor előtti intézményekben és iskolákban, valamint az élelmiszereket forgalmazó vállalatokban.

Az általános és középiskolák tanulóinak betegség miatti hiányzása mintegy 10 százalékos, ami megszokottnak mondható ebben az időszakban. A Szerb Köztársaság Oktatási Minisztériuma és a Tartományi Oktatási Titkárság várhatóan jövő kedden hoz döntést arról, hogy korábban befejeződik-e az első félév.

A nyilvános összejövetelek nincsenek korlátozva, de nem ajánlatos a zárt helyiségben való felesleges csoportos tartózkodás.

A szabadkai Egészségház felkészült az AH1N1 vírus elleni oltásra, mely valószínűleg már december 17-én  megkezdődhet az elsőbbséget élvező csoportoknál, elsősorban a krónikus betegeknél.  

 

VÁROSI JÁRVÁNYÜGYI BIZOTTSÁG

Dr. Kun Szabó Éva

alelnök

 

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop