Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

2012-ig megépül az Y elágazás

2009.11.28.

- A 2011-es év végéig megépül a Horgos-Belgrád autóút, 2012-ig pedig a 10-es közlekedési folyosó teljes szakasza Horgostól a bolgár határig, a beškai Duna-híddal együtt - jelentette ki Oliver Dulić köztársasági környezetvédelmi és területrendezési miniszter a szabadkai Városházán megtartott sajtótájékoztatón. Mint elmondta, november 29-én, minden különösebb pompa nélkül átadják a Szabadka-Újvidék autóút két, 10-10 kilométeres szakaszát, melyek építését az idén július 7-én kezdték meg. A szerb kormány a munkálatokra 1,6 milliárd dinárt különített el a költségvetésből.

2687_1.jpg

-Fontosnak tartom kiemelni, hogy ez az első autóút hazánkban, amely építési engedéllyel építettek hazai kivitelezők, alacsony áron és a lehető legjobb minőségben - mondta Dulić.

A köztársasági miniszter a 10-es folyosó Y elágazásának kiépítéséhez szükséges földterületek kisajátításával és a kelebiai határátkelő irányába vezető terelőúttal kapcsolatban látogatott Szabadkára.

-A terelőúttal kapcsolatos teendők az építési terven kívül már befejeződtek. A 22,5 kilométeres szakasz kiépítéséhez 123 millió euróra lesz szükség, és néhányunk sikerének tudható be, hogy az Y elágazás a 10-es közlekedési folyosó részévé vált, ez a Szabadka számára rendkívül jelentős szakasz pedig, a közúti folyosóval együtt 2012. közepére elkészül. Az ígéretet teljesíteni fogjuk, s az Y elágazás befejezése igazolja majd a kormány és az önkormányzat munkájának sikerességét - emelte ki Dulić.

- A város körül létesítendő terelőút számos lehetőséget nyit majd Szabadka és a környező települések számára - mondta Saša Vučinić, Szabadka polgármestere, és hozzátette: Az Y elágazás nyújtotta jelentős gazdasági előnyök mellett, végre sikerül majd elterelnünk az átutazó forgalmat, tehermentesítve ezzel a város központját, ami hozzájárul majd polgáraink életkörülményeinek javításához.

- Az, hogy sikerült megvásárolnunk a Petar Drapšin kaszárnyát, a Szabadkai Önkormányzat nagy győzelme. Ugyanis ez az első kaszárnya a Vajdaságban, melyet a Hadügyminisztérium egy városnak vagy községnek eladott - mondta Dulić. A köztársasági környezetvédelmi miniszter azonban hangsúlyozta, hogy ez még nem elég ahhoz, hogy idevonzzuk a külföldi beruházókat.

- Ahhoz, hogy a lehetőségeinket valós beruházásokká alakítsuk, több, dinamikusabb és agresszívebb munkára és politikai stabilitásra lesz szükség, és az egész városnak egyként kell támogatnia a nagyméretű projekteket - mondta Dulić miniszter.

Vesna Perić, a kivitelért és külföldi beruházásokért felelős kormányügynökség igazgatója elmondta, hogy már eddig is több külföldi beruházó érdeklődött a szabadkai lehetőségek iránt, de eddig nem volt megfelelő telek, amit fel lehetett volna kínálni.

Szabadkai látogatása során Dulić miniszter megtekintette a Palicsi Állatkert új zsiráfházát, és megnyitotta a szabadkai Gerontológiai Központ lakói által készített öko-táskákat bemutató kiállítást.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop