Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A regionális hulladéklerakó építési terveinek finanszírozása

2009.10.19.

Dušanka D. Sremački, a tartományi építészeti, településrendezési és építésügyi titkár és Saša Vučinić, Szabadka polgármestere aláírták a 2.970.000 dináros támogatásról szóló szerződés függelékét. Az összeget 2008. márciusában ítélték oda a regionális hulladéktároló részletes szabályozási tervének kidolgozására, de mivel a város mindeddig nem döntött a lerakó elhelyezését illetően, a terveket sem lehetett megrendelni. Időközben hatályba lépett a tervezésről és építésről szóló új törvény, melynek értelmében az ilyen típusú létesítményekhez általános tervet és előzetes megvalósíthatósági tanulmányt kell készíteni.

2538_1.jpg

- A regionális hulladéktároló terveinek kidolgozásával párhuzamosan elemzésre kerül majd az általános tervvel is felölelt két helyszín is, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy e rendkívül fontos terv megvalósulása során igen világos és szakszerű képet kapunk majd arról, mit nyújthatnak az egyes helyszínek. Ily módon az elemzést szakértők végezik majd el, tehát mentesül az eddig tapasztalt politikai hatás alól - mondta Saša Vučinić.

A Regionális Hulladéktároló Kft. igazgatója, Kikity Andrea elmondta, hogy a két említett helyszín a Nitrogénművek közelében illetve a Békovai út mentén található, valamint, hogy a tervek várhatóan 2010. január végéig elkészülnek. Ezt követően megtörténik majd az állami ellenőrzés, s ezután a város dönthet majd a Szabadkát, Topolyát, Kishegyest, Magyarkanizsát, Csókát és Zentát kiszolgáló hulladéktároló legmegfelelőbb elhelyezést illetően.

 

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop