Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Hivatalosan megkezdődött a fűtési idény

2009.10.15.

A távfűtési rendszer két napos próbaüzemeltetését követően Szabadkán ma hivatalosan is megkezdődött a fűtési idény. A fogyasztók többségénél már melegek voltak a radiátorok, ami némileg enyhítette az utóbbi napokban tapasztalt rendkívüli lehűlést, de egyes épületekben a lakók továbbra is takarókkal és villanymelegítőkkel igyekeznek küzdeni a hideg ellen.

A Távfűtőművek igazgatója, Pero Rikić állítása szerint csak azokban az épületekben nincs fűtés, melyekben a belső szerelvények meghibásodtak, és felszólította a polgárokat, hogy minél előbb hárítsák el a hibákat, hogy „ne keserítsék meg saját maguk és szomszédaik életét".

- A lakók a saját lakásukban kötelesek megjavíttatni az üzemképtelen és meghibásodott szerelvényeket, mert ha csak egyetlen lakásban is gond van az üzemeléssel, mi az épület többi részét sem tudjuk fűteni. A jövőben az érintett lakóépületek hirdetőtábláján értesíteni fogjuk a lakókat arról, hogy melyik lakásban van a hiba, s így a szomszédok is bizonyos nyomást tudnak gyakorolni az adott lakóra. Továbbá felhívnánk azokat a lakókat, akik a hibát elhárították, azt azonnal jelentsék a Távfűtőműveknek, hogy az épületet minél előbb fűteni tudjuk - mondta Rikić.

Az igazgató elmondta, hogy a közvállalat 1.000 tonnányi fűtőolajt készített be tartalékba, ami jelentős megelőző lépés arra az esetre, ha az év eleji gázválság megismétlődne.

- Abban az esetben, ha kombinálni tudjuk a gázt a fűtőolajjal, ezzel a mennyiséggel - a  külső hőmérséklettől függően - 30-tól 60 napig tudjuk üzemeltetni a rendszert, míg a fűtőolaj egymagában körülbelül 15 napra lenne elég, ami teljes mértékben elegendő idő ahhoz, hogy az esetleges gázprobléma megoldódjon - mondta Pero Rikić.

A fűtési idényen kívül a közvállalat elvégezte a régi gőzvezetékes rendszer cseréjét melegvizes rendszerre az Újváros Helyi Közösségben és az Ivan Meštrović utcában is, így ezzel a régi rendszer, amely 43 évig működött, teljes egészében fel lett újítva.

A Távfűtőművek továbbá felszólította a polgárokat tartozásaik minél előbbi rendezésére, hogy a közvállalat is rendezni tudja adósságait az energiahordozók beszállítóinak irányában. Pillanatnyilag az ipari fogyasztók, köztük a Szerbiai Vasutak, a Szabadkai Rendőrség, a Stadion Közvállalat és az Általános Kórház mintegy 70.000.000 dinárral tartoznak, míg a polgárok tartozása körülbelül 25.000.000 dinárt tesz ki.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop