Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Új parkolási rendszer a városközpontban

2009.10.15.

A szabadkai Parking Kommunális Közvállalat november 1-jétől kezdi alkalmazni az új parkolási rendszert, mely az új parkolási övezetek mellett részben a megfizettetési intézkedésekre és rendszerre is kiterjed.

Mint azt a sajtótájékoztatón Újhelyi Ákos, a Parking KKV igazgatója elmondta, a jövő hónap elején a Parking KKV megnyitja a Szabadegyetem és a Tejpiac körüli zárt parkolót, üzleti övezetet alakítanak ki a Városháza körüli részen, hogy mindig legyen szabad hely, amikor a polgárok a Városházára jönnek intézni az ügyeiket. Ehhez kapcsolódik a Városháza közvetlen közelében levő Petar Drapšin utca (ismertebb nevén Gombkötő utca), amely továbbra is az úgynevezett sárga övezetben marad, s ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a polgárok egész nap folyamán befizethetnek a parkolásra, illetve folyamatosan meghosszabbíthatják a parkolási időt.

„Célunk, hogy megoldjuk a városközpontban a parkolási gondokat, és a parkolóhelyeket azonos feltételek mellett fizettessük meg minden polgárral" mondta Újhelyi Ákos.

Újhelyi közlése szerint, a Tejpiac környékén a polgárok 14 óráig parkolhatnak, míg a parkoló bérlettel rendelkező eladók egész nap igénybe vehetik a parkolóhelyeket. A Szabadegyetemnél a polgárok továbbra is befizethetik több órára a parkolási díjat.

Saša Vučinić polgármester elmondta, hogy a Szabadegyetemnél és a Tejpiacnál lévő sorompókat és bódékat egyelőre nem távolítják el, arra az esetre, ha kiderülne, hogy ez a megoldás nem működik megfelelően. Közölte azt is, hogy a helyi önkormányzat és a Parking KKV vizsgálja annak lehetőségét, hogy a „pók" helyett ezentúl kerékbilincset alkalmazzanak a lelkiismeretlen járművezetők járműve esetében.

„Azért vettük számításba a kerékbilincs alkalmazását, hogy a szabálytalanul parkoló járművek elszállításával ne keltsünk felesleges pánikot a polgárok körében, hisz nem tudják azonnal, a pók vitte el az autójukat, vagy ellopták - mondta Saša Vučinić.

Újdonságként Saša Vučinić elmondta, hogy kiigazították a parkolóóra és a büntetések árát is, ami az eddigi 1.139 helyett 790 dinár lesz, amennyiben a kiadását követő két órán belül befizetik. Azt is elmondta, hogy a polgárok novembertől egy sms-sel fizethetnek két óra parkolásért, ott, ahol ennyi a megengedett maximális parkolási idő. Ami a városközpontban lakó havi bérlettel rendelkező polgárokat és vállalatokat illeti, számukra az árak a régiek maradnak.

Saša Vučinić azt mondta, hogy a szabadkai és a szegedi önkormányzat között folynak a megbeszélések a kombinált parkoló jegyek bevezetéséről, ami azt jelenti, hogy a szegedi és szabadkai polgárok válthatnak olyan parkoló jegyet, mellyel mindkét városban parkolhatnak.

Válaszolván arra a kérdésre, hogy mennyi volt a Parking KKV bevétele az év első kilenc hónapjában, és mire költötték, Újhelyi Ákos elmondta, hogy az összbevétel körülbelül 70.000.000 dinárt tesz ki, és minden harmadik dinárt beruházásokra fordítanak.

„Új parkolóhelyek építéséről van szó, továbbá az autódepóval kapcsolatos előkészületekről, és a tervdokumentáció kidolgozásáról, amely alapján épül majd ki a földalatti garázs. - mondta Újhelyi Ákos.

Többek közt azt is közölte, hogy a Parking KKV a polgároktól mintegy 32.000.000 dinár tartozást próbál behajtani bírósági úton.

A mintegy 200.000 dinár nyereséggel kapcsolatosan, amit a múlt évre mutattak ki, Újhelyi Ákos elmondta, hogy a Parking tavaly 53.000.000 dinárt fizetett Áfa és járulékok címén, és 30.000.000 dinárt beruházásokra.

„Abból, ami megmaradt, 20 százalékot a városi költségvetésbe fizettünk be, és ez valóban nem nagy összeg. De tekintetbe kell venni azt is, hogy a vállalatunknak nem a minél nagyobb profit megvalósítása a célja, hanem hogy minél több beruházásunk legyen." - mondta Újhelyi Ákos.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop