Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A költségvetés újraelosztása nem szerepel a képviselő-testület következő ülésén

2009.09.25.

A városi képviselő-testület elnöke, Maglai Jenő csütörtökre, október 1-jére hívta össze a testület ülését, melynek 18 napirendi pontja között nem szerepel a költségvetés újraelosztására vonatkozó rendelet meghozatala. A sajtótájékoztatón arra a kérdésre, hogy a tanácsnokok miért nem vitatják meg, hogy milyen módon lehetne a több mint fél milliárd dináros költségvetési hiányt átcsoportosítani, Maglai a következőket válaszolta: - A költségvetés újraelosztását azért nem tűztük napirendre, mert még nem született megállapodás minden tételt illetően, de ennek ellenére én mégis optimista vagyok, mert koalíciós partnereink beleegyeztek, hogy a takarékosság lehetőségeinek felmérése érdekében átvizsgáljuk az összes költségvetési tételt, elsősorban is a felépítményt illetően. Természetesen az újraelosztás legkönnyebb módja, ha az Építési igazgatóság költségvetését 260 vagy 300 millió dinárral megrövidítjük, de szerintünk nem az jelent perspektívát a város számára, hogy az Építési igazgatóságtól megvonjuk a költségvetési támogatást, leállítva ezzel az összes beruházást, ugyanakkor pedig toleráljuk, hogy az összes többi közintézmény továbbra is változatlanul működjön. Reális esély van arra, hogy az elkövetkező hét napban ezt az ügyet lezárjuk, és a polgármesterrel megállapodtunk abban, hogy ezt követően rendkívüli képviselő-testületi ülést hívunk össze, melynek napirendjén a költségvetés újraelosztásának elfogadása szerepel majd - mondta Maglai Jenő.

2447_1.jpg

A képviselő-testület alelnöke, Slavko Parać elmondta, hogy az újraelosztás körüli tárgyalások már június óta folynak, s szerinte a koalíciós partnerek jó úton járnak afelé, hogy ezt a kérdést belátható időn belül megoldják.

- Tény, hogy az idei év olyan, hogy sok mindenről le kell mondanunk, elsősorban a beruházásokról, ugyanis hasonló a helyzet számos más városban is. Ha a felek készséget mutatnak rá, ezt a kérdést gyorsan megoldjuk - mondta Slavko Parać.

Ezzel kapcsolatban elmondta még, hogy itt nem egy ismételt véleménykülönbségről van szó a koalíciós partnerek között, hanem arról, hogy meg kell tárgyalmi, mely költségvetési tételeket kell a legnagyobb mértékben csökkenteni.

- Nyilvánvaló, hogy a válságos időszakokat a beruházások szenvedik meg a leginkább, és ez alól mi sem lehetünk kivételek. Ez az intézkedés nem irányul senki ellen, így az Építési igazgatóság ellen sem, amely egy közvetett költségvetési szerv melynek révén a beruházások megvalósulnak. Ennek az intézménynek a polgárok érdekeit kell szolgálnia, ez tulajdonképpen egy, a költségvetésnek alárendelt intézmény, amely a város fejlesztési tervét valósítja meg, nem pedig egy „önálló állam" vagy öncélú intézmény - szögezte le Parać.

forrás: Dnevnik

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop