Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Siemens-nap Szabadkán

2009.09.24.

Abból a célból, hogy a jelenlegi gazdasági válság idején is fejlődni tudjon a hazai gazdaság, és csökkenthesse az operatív üzleti költségeket, a belgrádi "Siemens" Kft konkrét megoldásokat mutatott be a energiahatékonyság növelésére.

A szélgenerátorokat gyártó szabadkai Loher gyár, mely a Siemens csoporthoz tartozik, 2012-ig a foglalkoztatottak számát 560-ról 1.100-ra fogja növelni, jelentette be tegnap Tihomir Rajlić, a belgrádi Siemens Kft. igazgatója, a műszaki újítások bemutatása alkalmával, melyeknek köszönhetően javulni fog a gazdaságban az energiahatékonyság, és csökkenni a széndioxid-kibocsátás.

- A tervek szerint a termelő csarnokok területét is bővíteni fogják, mégpedig a jelenlegi 12 ezer négyzetméterről 24 ezer négyzetméternyire, s a jelenlegi 3.800 szélgenerátor helyett évente 8.700-t fognak gyártani. Ezek a szélgenerátorok fontos részei a korszerű szélerőműveknek. - hangsúlyozta Rajlić.

A Loher csaknem teljes kínálatát külföldön értékesíti, mivel Szerbiában a szélerőmű fejlesztésének ötlete még kezdeti szakaszban van. Ellenben, a bejelentések szerint, az állam hamarosan megkezdi a megújuló energia-források termelésének támogatását, s ennek következtében biztosra vehető, hogy a szabadkai vállalat még jobban megerősítheti piaci pozícióit.

- A Loher vállalat hazánkban a legpozitívabb példák közé tartozik a külföldi befektetéseket illetően. Örülök, hogy a Siemens vezetői ellátogattak városunkba, s közreműködésükkel a lakosság is tudomást szerezhetett az energiahatékonysággal és a környezetvédelemmel kapcsolatos kérdésekről. - tette hozzá Saša Vučinić, Szabadka polgármestere.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop