Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Átadták a felújított bajmoki iskolát

2009.09.18.

- Nem lesznek elbocsátások, de az elkövetkező években igyekszünk majd egy olyan oktatási rendszert kialakítani, amely lehetővé teszi Szerbia előrehaladását. Az oktatási rendszert - annak összetettsége miatt - nem kezelhetjük úgy, mint más rendszereket, de itt is bizonyosan sor kerül majd a racionalizációra, úgy az alkalmazottak és a tagozatok, mint az iskolák számát tekintve - mondta dr. Žarko Obradović oktatásügyi miniszter a bajmoki Vuk Karadžić Általános Iskola megnyitóján. Továbbá ígéretet tett arra, hogy az Oktatásügyi Minisztérium a jövőben nem tesz olyan elhamarkodott lépéseket, melyekkel sértené a diákok és szülők érdekeit, illetve melyek károsan befolyásolnák az oktatás folyamatát.

2121_1.jpg


- Vajdaságot illetően megtettünk minden tőlünk telhetőt a rendszer minél tökéletesebb működése érdekében. Tiszteletben tartottuk a tartomány nemzeti összetételét, és igyekeztünk eleget tenni a kisebbségek minden olyan kérésének, amely a tagozatok számának megtartására vonatkozott - mondta az oktatási miniszter.
A bajmoki Vuk Karadžić Általános Iskolába ma összesen 610 diák jár, ebből 479 tanuló szerb tannyelvű, 131 pedig magyar tannyelvű tagozatba. Az iskolaépület az Oktatásügyi Minisztérium és az önkormányzat együttes támogatásával lett felújítva. A rekonstrukciós munkálatok 2.480 négyzetmétert öleltek fel, a beruházás összértéke 1.590.625 euró volt, eredménye pedig a legkorszerűbb iskolaépület Szabadka Város területén.
Saša Vučinić, Szabadka polgármestere az ünnepi megnyitón örömét fejezte ki, hogy Bajmok egy ilyen igényes és látványos iskolaépülettel gazdagodott, és elmondta, hogy ez a beruházás jó példája az önkormányzat és az Oktatásügyi Minisztérium kiváló együttműködésének.
A városi képviselő-testület elnöke, Maglai Jenő kiemelte, hogy ez egy történelmi pillanat Bajmok életében, és hogy az új iskolaépület a helyi közösség fejlődésének alapját képezi majd.

 

 

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop