Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Szociális védelem közmunka programmal

2009.09.17.

A szabadkai Gerontológiai Központban tegnap hivatalosan is megkezdődött a vajdasági közmunka program, amely idős és beteg emberek ápolását, valamint szülői gondoskodást nélkülöző gyerekek megsegítését látja elő a tartomány területén. Dr Bojan Pajtić, a Vajdasági Végrehajtó Tanács elnöke elmondta, hogy a tartományban idén 20.000 személy jutott munkához különféle projekteken keresztül.

2111_1.jpg

- Célunk, hogy az év végéig még 10.000 ember kapjon állást. Eddig  az ápolási és gondozási programban mintegy  2.000 vajdasági polgár helyezkedett el, akik 5.000 idős személyről gondoskodnak. Ez azt jelenti, hogy ugyanennyi család számára megoldódtak az egzisztenciális problémák, és így sikerül elkerülnünk, hogy a gazdasági válságnak súlyosabb következményei legyenek, - mondta Bojan Pajtić. Hangsúlyozta, hogy a projektum megvalósításában nagy segítséget nyújtanak a Nemzeti Foglalkoztatási Hivatal fiókintézetei, s ezért a munkafeltételek javítása érdekében informatikai felszerelést adtak át a szabadkai, kikindiai nagybecskereki, újvidéki, pancsovai, zombori és Sremska Mitrovica-i kirendeltségek igazgatóinak, valamint a tartományi Nemzetközi Foglalkoztatási Hivatalnak.

Miroslav Vasin, tartományi munkaügyi, foglalkoztatási és esélyegyenlőségi tartományi titkár elmondta, hogy a Vajdasági Végrehajtó Tanács elnökének kezdeményezésére a közmunka program az idős, beteg és fogyatékkal élő személyek felé irányult, hiszen nekik van a legnagyobb szükségük a figyelemre,  ápolásra és a szeretetre.

Saša Vučinić, Szabadka polgármestere hangsúlyozta,  a város aktív szerepet vállal abban, hogy az intézmények megfelelő projektekben vegyenek részt, és büszke arra, hogy sok intézményünknek sikerült a legjobbak közé kerülni a szolgáltatásnyújtás minőségét illetően. - A korlátozott költségvetés ellenére is sikerült elérnünk, hogy a felmondásokról szóló szomorú hírek helyett jókkal szolgáljunk, amelyek új munkahelyekről adnak hírt.  - hangsúlyozta Vučinić.

Nenad Ivanišević, a szabadkai Gerontológiai Központ igazgatója ismertette a jelenlevőkkel, hogy Szabadkán a közmunka programban 72 szabadkai polgár kapott állást,  és a szociális szolgáltatáson keresztül 3.000 itt élő embernek nyújtanak segítséget.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop