Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Késik a színház építésének pénzelése

2009.09.16.

 Az önkormányzat sajtótermében ma megtartott sajtótájékoztatón Kasza József, a Népszínház igazgatóbizottságának elnöke elmondta, hogy az új színház építési munkálatai azért késnek, mert a pénzt nem folyósítják a megbeszélt ütemben.

- Két hónappal ezelőtt levelet intéztem az ország meghatározó társadalmi és politikai tényezőinek, és indítványoztam egy mielőbbi találkozó megszervezését Szerbia legnagyobb kulturális beruházásának jövőbeni finanszírozásával kapcsolatban, ugyanis a pénz folyósításával már két évet késnek - mondta Kasza. Mint azt megtudtuk, írásos választ egyedül a kormányfőtől kapott, aki arról értesíti, hogy az ügyet továbbította a művelődésügyi miniszterhez, akihez egyébként Kasza úr szintén eljuttatta a szóban forgó felhívást.

2110_1.jpg


- Saša Vučinić polgármesteren kívül, aki azonnal találkozót beszélt meg Bojan Pajtićtyal, a Kulturális Minisztériumból senki sem nyilatkozott, s annak ellenére, hogy az ország legrégebbi kőszínházáról van szó, senki sem érdeklődik a munkálatok menete iránt - állítja a színház igazgatóbizottságának elnöke.
A 2007. évi árakat véve alapul a projekt értéke két milliárd dinár volt, a hármas szerződés szerint pedig a köztársaság és a tartomány a költségek 45-45 százalékát fedezik, míg a városnak a pénzeszközök 10 százalékát kell biztosítania. Eddig a finanszírozási ütemterv szerint az eszközök több mint 50 százalékával késnek.
Kasza József elmondta, hogy a Tartományi Végrehajtó Tanács elnökével, Bojan Pajtićtyal folytatott megbeszélésen megállapodtak abban, hogy a tartomány egy héten belül 29 milliót, az év végéig pedig további 100 millió dinárt folyósít majd.
Saša Vučinić polgármester elmondta, hogy a város központjában megkezdett nagy méretű beruházás nem maradhat befejezetlen, és hogy minden tőle telhetőt megtesz majd annak érdekében, hogy a hármas szerződést aláíró felek találkozójára minél előbb sor kerüljön.
- Függetlenül attól, hogy kinek mi a véleménye egy ilyen beruházás szükségességéről, most csak azzal kell foglalkoznunk, hogyan tudjuk azt befejezni, ezért sürgősen megoldást keresünk, akár a finanszírozás ilyen formájában, vagy nemzetközi hitelek révén. Elfogadhatatlan, hogy a város valakinek a politikai túsza legyen - hangsúlyozta a polgármester.
Kasza József végezetül reményét fejezte ki, hogy sikerül biztosítani a szükséges pénzeszközöket, s így a színház építési munkálatai a tervezett időpontig, 2012-ig befejeződhetnek.

 

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop