Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A Jaroslav Černi Intézet megoldást keres a Palicsi-tó tisztítására

2009.09.11.

Szabadkán megtartotta első ülését a Palicsi és a Ludasi tó környezeti kármentesítésére és iszapmentesítésére vonatkozó projektum kidolgozásával megbízott munkacsoport,  az önkormányzat pedig 14,7 millió dinár értékű szerődést kötött a Jaroslav Černi Vízgazdálkodási Intézettel, a tavak tiszítását célzó legjobb módszereket felkutató tanulmány elkészítésére.

               Nemanja Komazec, a Környezetvédelmi Minisztérium képviselője és egyben a munkacsoport elnöke szerint a dokumentáció 2010. január 31-éig elkészül.

2084_1.jpg

               - Megállapítottuk, hogy a meglévő dokumentációt rendszerezni kell, alapot kell teremteni az iszap hasznosításához, és definiálni kell a probléma fenntartható megoldását szolgáló rövid és husszú távú intézkedéseket. Nagyon fontos, hogy a munkálatok megfelelő ütemben történjenek, és becsléseink szerint a projektum megvalósításához körülbelül öt évre lesz szükség - mondta Nemanja Komazec.

               Sasa Vučinić, Szabadka polgármestere elmondta, hogy a Jaroslav Černi Intézet megbízásával a Palicsi-tó szanálásának kérdését kihelyezték a napi politika köréből, és ily módon a város szakszerű és kimerítő választ kap majd arra a kérdésre, hogyan tisztítható meg a tó vize.

               - A Palicsi-tó problémája már évtizedek óta megoldatlan, de bízom benne, hogy a Környezetvédelmi Minisztériummal közösen biztosítani tudjuk majd a megoldásához szükséges anyagiakat. Az önkormányzat kész minden rendelkezésre álló eszközzel részt vállalani a projektum megvalósításában, ugyanis nem az a célunk, hogy a tervek a fiókban végezzék - mondta Vučinić.

               Dr. Milan Dimkić professzor, a Jaroslav Černi Intézet igazgatója elmondta, hogy a rájuk bízott feladat igen összetett, és szakembereiknek kitartó munkát kell végezniük, hogy megmentsék ezt a két vajdasági gyöngyszemet. Az igazgató meggyőződése, hogy a projektum eredményes lesz, és arról biztosította a jelenlévőket, hogy az Intézet más intézményekkel karöltve nagy erőfeszítéseket tesz majd a legjobb megoldások felkutatása érdekében

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop