Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A Junior Music Studio bemutatása

2009.09.08.

Segítségükkel hírnevet szerezhetnek a fiatalok

A kultúrával, s ezen belül előadóművészettel és zeneművészettel foglalkozó Junior Music Studio Egyesület, melyet tehetséges zenészek és tanárok csoportja alkot, most mutatta be első alkalommal tevékenységét. Az egyesület munkájába 2006 óta több száz szabadkai fiatal kapcsolódott be. A JMS célja a kulturális értékek ápolása, előadások, szemináriumok, fesztiválok, versenyek szervezése, és mint azt Goran Evetović elmondta, mindenekelőtt a 12 éven felüli érdeklődők képzésére fektetik a hangsúlyt.

- Mindaddig, amíg a polgárok fiatalnak érzik magukat, és szeretnének megtanulni énekelni, gitározni, dobolni, zongorázni, vagy basszusgitáron, saxofonon, klarinéton játszani, csatlakozhatnak hozzánk. Az órákat a tanévvel párhuzamosan tartjuk, és ebben az évben zenei kurzusokat is indítunk, több kategóriában alapszinttől egészen a profi szintig - mondta Goran Evetović, a JMS tagja.


Az egyéni tanuláson kívül az érdeklődők zenekari foglalkozásra, vagy szolfézsra, zeneelméletre is beíratkozhatnak,  a hangsúly mindkét csoportban a dzsesszen és a blues-on van, de  jelen van a popzene, a rock és a soul is. Mészáros Armand, a JMS tagja kiemelte, hogy szeptember 12-én lesz a zenei hallás és a ritmusérzék felmérése, és a jelentkezők ezután szakmai segítséggel kiválaszthatják a nekik megfelelő csoportot, melynek keretében heti egy alkalommal részt vesznek majd a képzésen.

- Terveink között szerepel a kiadói tevékenység is. Szeretnénk megjelentetni a szabadkai együttesek kompilációját, s emellett gitár illetve dob kézikönyvet is kiadni. Lehetőséget és teret kell biztosítani a fiataloknak, s elmondhatjuk, hogy az eddigi mesterkurzusok látogatottsága, melyeket olyan előadók tartottak, akik a dzsessz, a blues és a havy metal történetének jó ismerői,  igen tömeges volt. Például a basszusgitár mesterkurzusra, amit a legismertebb basszgitárosunk, Vladimir Samardžić tartott, több mint 30 személy jött el, ami őt magát is meglepte - mondta Mészáros Armand. A szabadkai Zeneiskolában tavaly dzsessz szak is nyílt, amely a belgrádi mellett. a második ilyen szak az országban. Nancy Tilly elmondása szerint segítségükkel a JMS sok hallgatója jól fel tudott készülni a zenei középiskolai felvételire, vagy azóta zenekart alakított.

- Büszkék vagyunk tanulóinkra, akik közül néhányan ma már ismert együttesek tagjai, vagy egyetemi tanulmányokat folytatnak hazánkban vagy külföldön. És amikor elmennek tőlünk, továbbra is tartjuk velük a kapcsolatot, figyelemmel kísérjük munkájukat - mondta Nancy Tilly.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop