Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Új üzleti és műszaki együttműködési megállapodások aláírása a szabadkai vámszabad területtel

2023.03.10.

A Szabadkai Vámszabad Területet Üzemeltető Kft. ma a Városháza kék termében üzleti és műszaki együttműködési megállapodásokat kötött a felsőoktatási intézmények, középiskolák és vállalatok képviselőivel.

15692_1.jpg

Az eseményen részt vett Srđan Samardžić is, a Városi Tanács gazdaságért felelős tagja, aki Szabadka város, Stevan Bakić polgármester nevében és a maga nevében emlékeztetett arra, hogy a vámszabad terület vezetősége nemrég indította el az Együtt a sikerért elnevezésű projektet a gyakorlat, az elmélet és a tudomány megfelelőbb összekapcsolása érdekében azzal a szándékkal, hogy egy helyen integrálódjonak a tudomány, az oktatás, az intézetek, a gazdasági társaságok és a közvállalatok.

15692_2.jpg

“Szabadka város és az egész régió számára nagyon fontos eseményen gyűltünk ma össze. A vámszabad terület Szabadka gazdasági sikerének paradigmája, és az üzleti és műszaki együttműködési szerződés mai aláírásával valahogy előtérbe került a tudás, a készségek, az üzleti siker és a tapasztalatok ötvözete. A tudás a legfontosabb és az egyetlen erőforrás, amelyet használatával növelni lehet, és ami ez után az esemény után mindenképpen a tökéletesedés irányába fog haladni." - hangsúlyozta Srđan Samardžić.

A Szabadkai Vámszabad Területet Üzemeltető Kft. igazgatója elmondta, hogy az új fejlesztési stratégiájuk által meghatározott új szakasznak és üzletvitelnek megfelelően úgy döntöttek, hogy a társaságot a város általános gazdasági, társadalmi és üzleti életében pozicionálják.

15692_3.jpg 

„Az egyik ilyen tevékenység az Együtt a sikerért elnevezésű projekt elindítása, amely definiálja, hogy a szabadkai vámszabad területet szellemi inkubátorrá alakítsuk. Három fő cél késztetett bennünket erre, amit el akartunk érni. Az első a tudomány, a gazdaság, az oktatás összekapcsolása és ezek szinergiájának a megteremtése, mert a tudomány abban a pillanatban kap megerősítést, amikor a gyakorlatban konkretizálódik. A másik cél a projektkapacitásaink erősítése, hiszen új finanszírozási források igénybevétele érdekében tervezünk nemzetközi és hazai projektekben részt venni partnereinkkel, akikkel üzleti és műszaki együttműködési megállapodást kötöttünk. Több témát is jelöltünk már, melyek közül a zöld gazdasággal és a napelemekkel kezdünk. A harmadik cél a vámszabad terület - mint  városunk, Vajdaság AT és a Szerb Köztársaság fejlődésének egyik gyöngyszeme - hírnevét és arculatát emelő és jobb pozicionálódását segítő új szemlélet elindítása. ” – mondta Saša Gravorac.

Hozzátette: szeptemberben újabb üzleti és műszaki együttműködési megállapodás aláírására kerülne sor, majd egy konferencia is következik, amelyet a vámszabad terület a felsőoktatási intézményekkel együttműködve készít elő, ami után minden aláírt megállapodás – mint mondta – nem pusztán “papírra vetett betű marad", hanem elnyeri a tartalmát".

15692_4.jpg

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

Free Robux

festivals("$this->lg"); ?>