Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megemlékezést tartottak Lányi Ernő halálának 100. évfordulója alkalmából

2023.03.10.

Lányi Ernő, a híres zeneszerző, városunk egyik legkiemelkedőbb személyisége halálának századik évfordulója alkalmából megemlékezést tartottak ma a Bajai úti temetőben levő síremlékénél és elhelyezték a tisztelet és a kegyelet virágait. Korának egyik legnagyszerűbb alkotója, a szabadkai Zeneiskola egykori igazgatója, a Szent Teréz székesegyház karnagya, a szabadkai városi zenekar és a Szabadkai Filharmónia megalapítója, zenepedagógus, az iparos dalárda vezetője tiszteletére tartott megemlékezésen jelen volt dr. Pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke, aki beszédében kiemelte, hogy bár életének csak utolsó 16 évét töltötte Szabadkán, nagyon sokat köszönhetünk neki.

15691_1.jpg

„Lányi Ernő városunkat a zeneművészet terén végzett odaadó munkájával híressé tette, magas szakmai színvonalon szervezve és intézményesítve Szabadka zenei életét. 1861. június 19-én született Budapesten és 1923. március 10-én hunyt el Szabadkán. Temetéséről a Pesti Napló így tudósított: „Amerre a menet elhaladt, a kereskedők nemzetiségre való különbség nélkül az üzletek redőnyeit lehúzták, hogy kifejezésre juttassák a város osztatlan gyászát.” A lap szerint, utolsó útjára 20 ezren kísérték. A Bajai úti temetőben levő síremlékénél róttuk le ma tiszteletünket, az idén 125 éves Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesület szervezésében, amely épp 60 éve vette fel a híres zeneszerző nevét.”- mondta egyebek között dr. Pásztor Bálint.

15691_2.jpg

A megemlékezésen beszédet mondott Hugyik Richárd, a Magyar Nemzeti Tanács Intéző Bizottságának művelődésügyi tagja is.

Az eseményen jelen volt Sutus Áron, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség elnöke, a Szabadkai Zeneiskola képviselői és számos szabadkai polgár is.

15691_3.jpg

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

Free Robux

festivals("$this->lg"); ?>