Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Szabadka Város Képviselő-testülete 33. ülésének bejelentése

2023.02.28.

„A városi képviselő-testület 33. rendes ülésének napirendjén 15 pont szerepel, közülük a legtöbb kinevezési határozat. Emellett két szintén általam fontosnak tartott téma van napirenden, a Szabadka város mezőgazdasági és a vidékfejlesztési politikájának megvalósítását támogató 2023. évi program, valamint a Szabadka város területén levő besorolatlan utak besorolásáról szóló rendelet.” – mondta dr. Pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke a Városháza Médiaközpontjában a városi képviselő-testület 2023. március 2., csütörtök, 09.00 órai kezdettel kitűzött ülése kapcsán tartott mai sajtótájékoztatóján.|

15663_1.jpg 

Emlékeztetett, hogy a képviselő-testület minden évben programot fogad el Szabadka város mezőgazdasági és a vidékfejlesztési politikája megvalósításának támogatására és kiemelte, hogy idén 55 millió dinár áll rendelkezésre erre a célra, ami – mint mondta – a tavalyi évben rendelkezésre álló 7 millió dinár összegű forrásnál 48 millió dinárral több.

„Az önkormányzat nagyobb figyelemmel lesz a mezőgazdasági termelőkre, akik tavaly is aszálykárt szenvedtek. Segíteni szeretné őket, megkönnyíteni munkájukat, működésüket. Mint ismeretes, a polgármester vezetésével hónapokig folytak a tárgyalások a mezőgazdasági termelők egyesületeinek képviselőivel. Ez a program javaslat tartalmazza mindazokat az intézkedéseket és minden mást is, amiben a polgármester és az egyesületek képviselő megállapodtak. A képviselő-testületi döntést követően hamarosan kiírásra kerül a mezőgazdasági termelők támogatását célzó mind a hét pályázat. A már eddig is támogatott intézkedések mellett újabbakra is lehet pályázni, mint a szaporítóanyag, a gépek és eszközök költségeinek támogatása, a termés biztosítása, vagy az állatorvosi szolgáltatások költségeinek részfinanszírozása.” – tájékoztatott dr. Pásztor Bálint.

15663_2.jpg

A szabadkai önkormányzat területén levő besorolatlan utakról szóló rendelet kapcsán elmondta, hogy ilyen szabályozással eddig az országban csak Belgrád és Loznica önkormányzatai rendelkeznek.

„Szabadka a harmadik önkormányzat, amely meghozza ezt a községi utak építésével, felújításával, karbantartásával, védelmével, használatával, fejlesztésével és kezelésével kapcsolatos munkák elvégzése tekintetében jelentős dokumentumot. Az önkormányzat, mint tudják, minden évben nagy figyelmet tulajdonít ezeknek az utaknak a rendezésére, és ez a rendelet jogi szempontból könnyíti meg majd a munkánkat, hiszen az eddig besorolatlan utakra vonatkozik.” – magyarázta.

A kinevezésekkel kapcsolatosan dr. Pásztor Bálint arról tájékoztatott, hogy a képviselő-testület ezen az ülésen Marta Aroksalaši Stamenkovićot kinevezi a Szabadkai Gyermekszínház igazgatói tisztségére, Mészáros Gábort a Kosztolányi Dezső Színház igazgatói tisztségére, Urbán András pedig, az intézmény első és eddigi igazgatója az Újvidéki Színház élére kerül.

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVISzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

InformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице

Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>