Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Bakić polgármester: Szabadka működik, építkezik és halad előre

2021.10.16.

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere és Ognjen Golubović, az Útfenntartó, Városrendezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat igazgatója ma megtekintették a Zeta utca aszfaltburkolatán folyó javítási munkálatokat a szabadkai Kertváros helyi közösségben. A polgármester ez alkalommal kijelentette, hogy a városi költségvetésből összesen 140 millió dinárt határoztak meg újabb utcák aszfaltozására és a megrongálódott burkolatú utcák felújítására.

14630_1.jpg

Bakić polgármester elégedettségét fejezte ki, hogy megtekinthette a Kertváros HK egyik legfontosabb utcája, a Zeta utca helyreállításával kapcsolatos munkálatokat, mert mint mondta, ez a felújítás része a helyi közösség szélesebb körű útrendezésének - a Banija utca újjáépítésének és bővítésének, amely nemrég ért véget.

"A Zeta és a Banija utcákat összekötő Doboj utca már hétfőn új aszfaltot kap és ki lesz szélesítve. Ez javítja a közlekedési körülményeket a környező lakóépületek nagyszámú lakója és a gyermekeik számára, akik minden nap ide járnak iskolába. A Kertváros helyi közösség vezetőségének jól meghatározott prioritásai vannak a rendezés terén. A következő év folyamán bizonyos számú parkolóhely kiépítését tervezik, ami lehetővé teszi az út felszabadítását, valamint a zavartalanabb közlekedést és a közlekedés biztonságát" – emelte ki a polgármester.

Kihangsúlyozta, hogy az utak rendezése a lakosság számára szükséges és olyan tevékenység, amely látható.

14630_2.jpg

A Városházán szeptember közepén tartott sajtótájékoztatón, melyen ismertettük a jelenlegi városvezetés egyéves munkájának eredményeit, azt mondtam, hogy nagyon nehéz munkát végeztünk, ami nem volt látható, ez pedig Szabadka város költségvetésének konszolidálása és stabilizálása. Ezek most ennek a munkának a gyümölcsei, mert valódi alapok, nincs több hitelfelvétel, kölcsönzés vagy különféle kombinációk. Fel fogjuk újítani mind az óvodákat, mind a játszótereket, mert ha megvan a pénz, akkor tervezhetünk és meg is valósíthatjuk a tervezetteket. Szabadka tehát működik, építkezik és halad előre" - nyomatékosított Bakić polgármester.

A közelmúltban meghozott pótköltségvetés - tette hozzá - forrásokat biztosított ahhoz, hogy az év végéig további öt új utca kapjon aszfaltburkolatot, további három utca burkolata pedig fel legyen újítva.

Ognjen Golubović kijelentette, hogy a Zeta utcában ma fejeződik be a hat méter széles és 400 méter hosszú kopóréteg kivitelezése, a munkálatok összértéke 4,8 millió dinár, és a forrásokat a város költségvetése biztosította.

14630_3.jpg

„Hétfőn folytatjuk az öt méter széles és 150 méter hosszú kopóréteg kivitelezését a Doboj utcában. Ennek a 1,5 millió dinár értékű beruházásnak a megvalósításához szintén Szabadka város költségvetése biztosította az eszközöket. Befejeződtek a Banija utcában a munkálatok, amely egy méterrel lett kiszélesítve. Így létrejött egy nagy egység, amely ennek a helyi közösségnek az „ütőere”. Ezenkívül két szakaszban 40 – 40 parkolóhelyet alakítunk ki a Kertváros HK területén. Ily módon a Zeta utcai párhuzamos parkolást a terület belsejébe költöztetjük így biztosítva az utca elülső részét" - mondta Ognjen Golubović.

A Zeta utca útburkolata felújítási munkálatainak kivitelezője a szabadkai Vojput vállalat.

14630_4.jpg

 

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
Helyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodineMinistarstvoPanonreg

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop