Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Munkaülést tartottak A vajdasági sport fejlesztése című projekt keretében

2021.09.30.

A vajdasági sport fejlesztése című projekt munkatervének megfelelően ma a szabadkai Városháza kék termében megtartották a sorrendben ötödik munkaülést, melynek témája a sportélet helyi szintű működtetése volt. Az ülésen részt vettek a Tartományi Sport és Ifjúsági Titkárság, valamint a szabadkai, a topolyai, kishegyesi és verbászi önkormányzatok képviselői.

14592_1.jpg

Nataša Aleksić, a Szabadkai Városi Tanács sport és ifjúsági ügyekkel megbízott tagja ez alkalomból elmondta, hogy a munkaülésen több témát is érintettek, elsősorban a sportok önkormányzati szintű fejlesztéséről, valamint a felügyeleti ellenőrzésről.

14592_2.jpg

„Ezen az építő jellegű értekezleten tapasztalatokat cseréltünk a Tartományi Sport és Ifjúsági Titkárság képviselőivel, valamint Topolya, Kishegyes és Verbász községek képviselőivel, meghatároztuk a helyi szintű sportfejlesztéssel kapcsolatos további intézkedések prioritásait és irányait, és megállapodtunk abban, hogy folytatjuk az együttműködést a Tartományi Sport- és Ifjúsági Titkársággal, új fejlesztési programok indításával“ – emelte ki Nataša Aleksić. 

Binder Aranka tartományi sport és ifjúsági titkár elmondta, hogy ma Szabadkán az ötödik munkaülést tartották meg A vajdasági sport fejlesztése című projekt keretében tervezett tizenegyből.

„Célunk, hogy a 45 vajdasági község képviselői előtt ismertessük az egyébként már évek óta hatályos sporttörvény rendelkezéseit, és hogy rámutassunk olyan lényeges dolgokra, mint például a határidők, a programok, költségvetések. Az önkormányzatoknak általában sok kérdésük van, különösen a sportfelügyelőséget illetően, és titkárságunk azt szeretné, ha olyan intézményként tekintenének ránk, amelyhez bizalommal fordulhatnak, bármilyen kérdésük vagy kétségük van a sporttörvény alkalmazását illetően“ – mondta Binder Aranka.

14592_3.jpg

Hozzátette, hogy a közeljövőben egy igen dinamikus időszak következik, mivel folyamatban van Szerbia új sportfejlesztési stratégiájának meghozatala.

„Ennek megfelelően készítjük majd el a vajdasági sportfejlesztési programot is a megfelelő cselekvési tervekkel, a sporttörvény értelmében pedig valamennyi önkormányzat köteles a saját sportfejlesztési programját kidolgozni. A mai találkozó ideális alkalmat nyújtott arra, hogy tapasztalatokat cseréljünk és értékes információkat gyűjtsünk, amelyek segítenek majd ezeknek az országos és tartományi szintű, kulcsfontosságú dokumentumoknak a kidolgozásában, de ugyanakkor arra is, hogy segítsünk az önkormányzatoknak abban, hogy ezeket az információkat beépítsék saját leendő fejlesztési programjaikba“ – emelte ki Binder Aranka.

14592_4.jpg

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
Helyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodineMinistarstvoPanonreg

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop