Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megnyílt a 24. Méhészeti Napok

2021.09.25.

Srđan Samardžić, a városi tanács gazdasági ügyekkel megbízott tagja ma Szabadka város polgármestere, Stevan Bakić nevében ünnepélyesen megnyitotta a sorrendben 24. Méhészeti Napokat, amit a Köztársaság téren, a kék szökőkútnál tartanak a Pčela Méhész Egyesület szervezésében szeptember 24. és 26. között. Ezen a hagyományos rendezvényen 19 hazai méz- és egyéb méhészeti termék előállítója, valamint számos méhészeti berendezés, tartozék és eszköz gyártója jelent meg.

14581_1.jpg

Hangsúlyozva, hogy városunkban a méhészetnek nagy hagyományai vannak, Samardžić a megjelentekhez szólva külön köszöntötte a fiatalokat és gyermekeket, akik - mint mondta – az ünnepélyes megnyitó előtti fellépésükkel megszépítették ezt az eseményt.

14581_6.jpg

"Úgy gondolom, hogy ezek közül a kis-nagy emberek közül néhányan belátható időn belül méhészkedni fognak. A méz és a méhészeti termékek népszerűsítése szintén fontos az egészséges életmód népszerűsítése érdekében az egészséges táplálkozás révén, ami különösen fontos a megelőző intézkedések egyikeként, válaszul azokra a kihívásokra, amelyeket mi, mint társadalom az elmúlt 18 hónapban átéltünk. A szabadkai önkormányzat támogatja méhészeinket azon az úton, hogy a méhészet a mezőgazdaság fontos ágává váljon, nem csak, amikor erről az eseményről van szó, hanem sok más tevékenységben is. "Még egyszer köszöntöm Önöket ezen a szép eseményen, és Szabadka polgármestere, Stevan Bakić nevében ünnepélyesen megnyitottnak nyilvánítom a huszonnegyedik méhészeti napokat- mondta Srđan Samardžić.

14581_3.jpg

A nyitóünnepség után a szabadkai Pčela Méhész Egyesület elnöke, Dragoljub Matić átnyújtott Srđan Samardžićnak egy üveg mézet, emlékeztetve arra, hogy a Dužijancán a hagyományok szerint átadják az új lisztből készült kenyeret a méhészeti napokon pedig az első mézet.

14581_4.jpg

A mai ünnepségen, amely szabadkai és kiskunhalasi mazsorettek és méz lovagok felvonulásával kezdődött a Szabadság téren, alkalmi művelődési programot is tartottak, amelyben felléptek a szabadkai Bratstvo ME tagjai és az Október 10. Általános Iskola 1. osztályának diákjai.

14581_5.jpg

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
Helyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodineMinistarstvoPanonreg

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop