Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Tankönyvosztás a roma gyerekeknek

2021.09.23.

A Széchenyi István Általános Iskola Šabac utcai épületében ma átadták a tankönyveket azoknak a szociálisan hátrányos helyzetű roma gyerekeknek, akik a Széchenyi István, a Matko Vuković, a Đuro Salaj, a csantavéri Hunyadi János és a bajmoki Vuk Karadžić iskolába járnak. Ilija Đukanović, a városi tanács szociális és egészségügyi kérdésekkel megbízott tagja, a romák helyzetének javításával foglalkozó tanács elnöke ebből az alkalomból kijelentette, hogy a városi költségvetésben minden évben eszközöket rendelnek városunk roma közössége helyzetének javítására és idén Az iskola korai elhagyásának megelőzése elnevezésű program keretében 766.000 dinárt különítettek el tankönyvvásárlásra 146 roma nemzetiségű 1-4. osztályos diák részére.

14577_1.jpg

„A város területén működő általános iskolákba összesen 745 roma nemzetiségű 1-8. osztályos gyermek jár, közülük 624 a Széchenyi István, a Matko Vuković, a Đuro Salaj, a csantavéri Hunyadi János és a bajmoki Vuk Karadžić iskolába. A romák helyzetének javításával foglalkozó tanács elnökeként szeretném kiemelni, hogy az előző időszakban két projektet valósítottunk meg eredményesen, az egyik a ROMACTED volt az Európai Unió és az Európai Tanács támogatásával, a másik pedig az Interkulturalizmus és Antidiszkrimináció, az EU és a SKGO támogatásával.“ - hangsúlyozta Đukanović.

Szabadka várost – tette hozzá – kiválasztották a ROMACTED program második fázisának folytatására.

 14577_2.jpg

"Ez azt mutatja, hogy az előző időszakban nagyon jól dolgoztunk roma polgártársaink helyzetének javításán. A következő időszakban új cselekvési terv kidolgozására számítunk, és ezért kibővítettük a romák helyzetének javításával foglalkozó tanácsot városunk civil szervezeteinek, gazdaságának és intézményeinek képviselőivel.“ – mondta Ilija Đukanović.

A mai rendezvényen azon öt általános iskola igazgatói mellett, akiknek a tankönyveket átadták, részt vett Fehérvári Magda, a Társadalmi Tevékenységek Titkárságának helyettes titkára, Kurina Klaudia és Stevan Nikolić Szabadka város romaügyi koordinátorai és a pedagógiai asszisztensek.

 14577_3.jpg

 

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
Helyi Adóügyi TitkárságMinistarstvoPanonreg

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop